Gündem

Sokak hayvanlarını besleyen baba ve kızı darbedenler serbest bırakıldı

Turgut Çetin ve kızı Selcan Çetin, kaldırıldıkları hastaneden darp raporu alarak şikâyette bulundu

28 Ağustos 2019 12:34

Ankara Yenimahalle'de oturan Turgut Çetin ve kızı Selcan Çetin, sitelerinin önündeki sokak hayvanlarını beslemelerine tepki gösteren Mustafa A. ve oğlu Ömer A.'dan kendilerini sopayla darbettikleri iddiası ile şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan baba ve oğlu, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. çetin ailesi duruma tepkili.

Bir hafta önce Yenimahalle ilçesinde, sokak köpeklerini besleyen Turgut Çetin ve kızı, sitenin önünde sokak köpeklerini beslerken, site yöneticisi Mustafa A.'nın tepkisiyle karşılaştı. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen tartışmada, Mustafa A. ve oğlu Ömer A., Turgut ve Selcan Çetin'e sopayla saldırdı. Başından yaralanan Turgut Çetin baygınlık geçirirken, Selcan Çetin de yere düştü. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan baba kız, darp raporu alarak şikâyette bulundu.

"Şu an bekledikleri tek şey adalet"

Cumhuriyet Savcısı, şikâyet üzerine şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. Polis tarafından gözaltına alınan Mustafa A. ve oğlu Ömer A., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Turgut ve Selcan Çetin'in avukatı Meltem Banko, karara itiraz etti. Müvekillerinin sokak hayvanlarını beslediği sırada saldırıya uğradığı söyleyerek, "Bu üzücü olayın sonucunda, suçu işleyenler sokakta serbestçe geziyorlar. Hiç kimse bir genç kızın hayvanları besleme özgürlüğünü elinden alamaz. Müvekkilimin şu anda yapacağı hiçbir şey yok, şu an bekledikleri tek şey adalet ve bu insanların tutuklu yargılanıp, ceza alması. Unutmamak gerekir ki, şiddet hayvandan başlıyor. Bu şahıslar, öncelikle bu hayvanlara taş attılar ve ardından müvekkillerimi darp ettiler" açıklamasında bulundu. (İHA)