Dünya

Onay çıktı: ABD, Irak ve Suriye’deki İran hedeflerine misilleme saldırısı düzenleyecek

01 Şubat 2024 18:10

T24 Dış Haberler

ABD, Ürdün sınırındaki Tenef Üssü'ne yapılan İHA saldırısına misilleme yapmak için Irak ve Suriye'deki hedefleri vuracağını açıkladı. Yetkililerin verdiği demece göre; ABD, Irak ve Suriye'deki İran personeli ve tesisleri de dahil olmak üzere hedeflere birkaç gün boyunca saldırılar düzenleyecek. 

ABD ordusu, Ürdün'deki Tenef Üssü'ne insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerinin öldüğünü ve 25 kişinin yaralandığını açıkladı. ABD ordusu saldırının Ürdün topraklarında olduğunu belirtirken Ürdün hükümeti, üssün Suriye sınırlarında olduğunu söyledi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, "ABD güçlerine yönelik saldırılardan İran destekli milisler sorumlu ve biz de kendi seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" dedi. Irak'ta İran destekli Şii milis yapıların yer aldığı "Irak'ta İslami Direniş" grubu ise ABD askerlerine yönelik İHA saldırısını kendilerinin düzenlediğini iddia etti.

CBS News'in haberine göre; ABD yetkilileri, Irak ve Suriye'deki İran personeli ve tesisleri de dahil olmak üzere hedeflere karşı birkaç gün boyunca sürecek saldırılar planlıyor.

Yetkililer CBS News'e verdiği demeçte, ABD'nin kötü hava koşullarında görev yapma kabiliyetine sahip olduğu ancak sivilleri istemeden vurmaya karşı bir önlem olarak seçilen hedeflerin daha iyi görünürlüğünün sağlandığı havalarda saldırıları yapacaklarını açıkladı. 

TIKLAYIN - Suriye-Ürdün sınırındaki İHA saldırısında üç ABD askeri öldü, 25 kişi yaralı: ABD'den misilleme mesajı

TIKLAYIN - ABD'nin Suriye-Irak-Ürdün üçgeninde vurulan stratejik konuşlanması: Kule 22

TIKLAYIN - Blinken: Tenef Üssü saldırısına "katmanlı ve uzun süreli" cevap vereceğiz