Gündem

Öldürülen Merve Kotan'ın ablası: Cinayetleri, “Allah Rahmet eylesin ama..." diyerek gerekçelendirenler tepki göstermiş numarası yapmasın

Esra Kotan, sosyal medyada çıkan haberlere de tepki göstererek, "Cinayetler sürekli meşrulaştırılmaya çalışılıyor" dedi

29 Ağustos 2019 13:36

19 yaşındaki Merve Kotan, Emine Bulut cinayetinde üç gün önce 15 Ağustos’ta, ayrılmak istediği 27 yaşındaki Muhammet Gürsoy tarafından pompalı tüfekle katledildi öldürüldü. Ailesi ölümünden sonra change.org’da kampanya başlattı. Sayfaya destek mesajlarının yanında, aileyi ürküten mesajlar da geldi. Merve Kotan’ın ablası Esra Kotan “Allah Rahmet eylesin ama..." diye başlayan yorumlar geldi. Bu cinayetleri ‘ama’ diyerek gerekçelendiren kimse bu cinayetlere tepki göstermiş numarası yapmasın” dedi

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre Merve Kotan'ın ablası üniversite öğrencisi Esra Kotan, cinayete ilişkin “Kardeşimin öldürülüş anını kayıtsız bir şekilde kaydeden biri olmadığı için sıradan ‘kadın cinayeti’ haberlerinden biri oldu. Kadın cinayetlerine dikkat çekilmesi için illa bir vahşet görüntüsü mü olmalı?” diye sordu. Kotan Ailesi, kadın cinayetlerinin durması, yargılama sürecinde kamuoyu desteği almak ve çıkan ‘namus cinayeti’ tarzı haberlere karşı seslerini duyurmak için sosyal medya ve internet sitesi change.org’da ‘Merve Kotan İçin Adalet’ başlıklı kampanyayı başlattı.

Kampanyayı başlattıktan sonra hem büyük bir destek hem de çok korkunç mesajlar aldıklarını anlatan Esra Kotan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kadınların öldürülmeyi bazı durumlarda ‘hak ettiğini’ düşünen bir kitle var. ‘Allah Rahmet eylesin ama...’ diye başlayan yorumlar geldi. Bu cinayetleri ‘ama’ diyerek gerekçelendiren her kimse bu cinayetlere tepki göstermiş numarası yapmasın.”

Kardeşinin katilinin en yüksek cezayı alması için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Kotan,“Düşünün böylesine büyük bir acı yaşıyoruz. Henüz yasını tutamadan büyük bir mücadelenin içine giriyoruz. Biz dört kardeşiz birbirimizden güç alarak bunu yapabildik ve çıkan yanlış haberlerle ilgili kampanyalar başlattık. Ancak sesini duyuramayan aileler var. Kadın cinayetlerinin bir an önce son bulmasını istiyoruz” dedi.

"Cinayetler sürekli meşrulaştırılmaya çalışılıyor"

Esra Kotan medyada ve sosyal medyada çıkan haberlere de tepkili:

“Katilin kardeşimle birlikte katlettiği Ekim T. sanki kardeşimin sevgilisi gibi gösterildi. Bunu sanki bir namus cinayeti gibi göstermeye çalıştılar. Oysa Ekim katilin 10 yıllık arkadaşıydı. Merve ve katilin arasını düzeltmek için oradaydı. Cinayetler sürekli meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Katil için ‘Öfkeden gözü dönen çılgın aşık’ ifadesini kullanan haberler bile var. Farz edelim Merve o haberlerde yazılan her şeyi yapmış. Kimsenin kimsenin canını almaya hakkı ve haddi yok.”