Gündem

Öldürdüğü komşusunu parçalara ayırdı; haksız tahrik indirimi uygulandı

Alparslan Aslan'ın eşi Nubar Aslan ise 'Kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı

19 Nisan 2022 11:13

İstanbul Esenyurt'ta karısı ile ilişki yaşadığı iddiasıyla komşusu Süleyman Akbaba'yı öldürülüp, cesedini parçalara ayırdığı suçlamasıyla yargılanan Alparslan Arslan'a, haksız tahrik indirimi uygulandı. Arslan 'Kasten adam öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezası aldı. 

Bakırköy 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Alparslan Aslan ve Nubar Aslan getirildi. Duruşmada savunma yapan Alparslan Aslan, olay nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

Aslan, maktül Süleyman Akbaba'nın kendisini 1.5 yıl kandırdığını ileri sürerek, "Sizin burada gördüğünüz madalyonun görünen yüzü. Ben Süleyman Akbaba ile olay gününden önce Tekirdağ'a arsa bakmaya gitmiştim. İstesem orada öldürürdüm. Neden gelip evimin içinde öldüreyim. Nasıl ki namussuzluğun, şerefsizliğin bir cezası yoksa, namuslu olmanın da cezasının olmaması lazım. Bu namuslu ile namussuzun savaşıdır. Ben sadece adalet istiyorum" dedi.

"Boğazıma bıçak dayayıp, eve çağırttı"

Süleyman Akbaba ile birlikte olduğu iddia edilen sanık Nubar Aslan ise, "Alparslan'ın tehdidi üzerine Süleyman'ı eve çağırdım. Benim cinayetle hiçbir alakam yok. Alpaslan bıçağı boğazıma dayayıp, Süleyman'ı eve çağırttırdı. Ben bunu yapacağını bilemezdim. İki senedir ben de mağdurum. Çocuklarımı bana göstermiyorlar" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Alparslan Aslan için haksız tahrik indirimi uygulayarak, 'Kasten öldürme' suçundan 18 yıl hapis cezası verdi. Nubar Aslan ise 'Kasten öldürmeye yardım' suçundan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.