Gündem

Okulun çatısı yandı, öğrenciler tahliye edildi

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan Akşemsettin İlkokulu ve Ortokulu’nun çatısında bacanın tutuşması sonucu yangın çıktı

16 Aralık 2019 12:38

Sakarya'nın Erenler Küçükesence Mahallesi’nde bulunan Akşemsettin İlkokulu ve Ortaokulu’nun bacasının tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler kısa sürede çatıya yayıldı. Yangının başlamasıyla okul idarecileri ve öğretmenler, öğrencileri sınıflarından dışarı çıkardı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, itfaiye merdiveniyle çatıya yanaşarak, yangına müdahale etti. 2 katlı okulun çatısındaki yandın itfaiye ekiplerinin çabasıyla büyümeden söndürüldü.

Erenler Kaymakamı Salih Karabulut ve Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç da okula gelerek, çalışmaları takip etti. Kaymakam Karabulut, çatının en kısa zamanda yeniden yapılacağını belirterek, okulun üst katlarında bulunan sınıflarda eğitim yapılamayacağını, öğrencilerin uygun olan okullara yönlendirileceğini belirtti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaymakam'dan açıklama

Okula gelerek incelemelerde bulunan Erenler Kaymakamı Salih Karabulut, yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Karabulut, yangında yaralanan ve dumandan etkilenen öğrenci ve personel olmadığını belirterek, "En kısa zamanda ufak tefek onarımları yaparak okulumuzu derhal eğitim-öğretime açacağız. Hasar da telafi edilinceye kadar da eğitim-öğretime Büyükesence okullarımızda devam edilecektir" dedi.

İtfaiye raporu açıklanmadan yangının çıkış nedeni hakkında görüş bildirmenin doğru olmayacağını dile getiren Karabulut, "Sonucu bekleyeceğiz. 186 öğrencimiz var. Duman görüldüğünde yangın olduğu görülmüş ve çocuklar okul yöneticileri ve öğretmen tarafından tahliye edilmiş, eğitim-öğretime ara verilmiş. Gereken neyse yapılmıştır. Öğrencilerimizin eğitim öğretimi diğer okullarda devam edecektir, kesinti söz konusu olmayacaktır" dedi.

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç da öğrencilerle ilgili bir olumsuzluğunun olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti. Yangına anında müdahale edildiğini aktaran Kılıç, tadilatın ardından öğrencilerin okulda eğitimine devam edeceğini bildirdi.

Eğitime 1 hafta ara verildi

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Erenler ilçesindeki çatısı yanan Akşemsettin İlkokulu ve Ortokulu'nda okuyan öğrenciler ile görevli öğretmenler için eğitime 1 hafta ara verileceğini açıkladı. Durmuş, "Okulumuzda 182 öğrenci, 10 öğretmen var. Öğrencilerimizin tamamı, önümüzdeki hafta Büyükesence Okulu'nda eğitim görecek. Bu hafta eğitime ara verecekler" dedi.