Gündem

Okullar ne zaman açılacak 2023? 2. dönem ne zaman başlayacak?

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6'lık depremler sonrasında 15 tatilin süresi uzatılmıştı. Okulların ne zaman açılacağı ile ilgili internet aratmaları hız kazandı. Milyonlarca öğrenci ve veli, 'okullar ne zamana kadar tatil', '2023 okullar ne zaman açılacak' sorularına cevap aramaya başladı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların hangi güne kadar tatil olduğunu duyurdu. Peki, okullar ne zaman açılacak 2023? 2. dönem ne zaman başlayacak?

12 Şubat 2023 15:00

Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler ile birlikte yasa boğuldu. Ülkede 3 ay boyunca OHAL ilan edildi. 10 ilde büyük bir felakete yol açan depremlerin ardından Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda yarıyıl tatil süresinin uzatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamalara göre afet bölgesinde ve yeni açıklama ile 81 ilde tüm okulların ne zaman açılacağı konusu merak edildi. Veliler ve öğrenciler, okulların açılış tarihi ile ilgili internette araştırmalar yapmaya başladı. Depremden etkilenen illerde eğitim gören öğrencilerin istedikleri illere nakil yaptırabileceği belirtildi. Peki, okullar ne zaman açılacak 2023? 2. dönem ne zaman başlayacak? İşte, MEB kararı:

Okullar ne zaman açılacak 2023?

23 Ocak'ta yarıyıl tatiline giren öğrenciler, 6 Şubat'ta okul sıralarına geri dönecekti.Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan yoğun kar yağışı ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle okulların açılış tarihi 13 Şubat'a kadar ertelenmişti.

2. dönem ne zaman başlayacak?

Özer, deprem bölgesindeki iller için “10 ilimizde eğitim-öğretime 1 Mart’a kadar ara veriyoruz" dedi. 

10 ilde devamsızlık şartı aranmayacak

Bakan Özer, "Deprem bölgesinde bulunan okullarda 2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrencilerin istedikleri takdirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak. Tüm Türkiye'de ve özellikle bölgedeki öğretmenlerimiz idari izinli şu anda. Ders ücretlerini ödemeye devam edeceğiz. Deprem bölgesinde ders ücreti karşılığı çalışan tüm öğretmenlerimizin, yine usta öğreticilerimizin de ücretlerini ödeyeceğiz" ifadelerini kullandı.