Gündem

Okul kantininden su diye satın aldığı pet şişesindeki kireç çözücüyü içti

Temizlik yapmak üzere pet şişeye konulan kireç çözücünün tezgâha yerleştirilen suların arasına karıştığı öğrenildi

13 Kasım 2019 19:00

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, okul kantininden su diye satın aldığı pet şişedeki kireç çözücüyü içen liseli A.T. hastaneye kaldırıldı. Liselinin içtiği bir yudumu durumu fark ederek tükürmesi sayesinde organlarının zarar görmediği bildirildi.

Gölcük Kavaklı Mahallesi'nde bulunan Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sabah saatleride yaşanan olayda, 9'uncu sınıf öğrencisi A.T., teneffüste kantinden pet şişe içinde satılan su aldı. Öğrenci, şişeden içtiği bir yudumu tadındaki değişikliği fark ederek tükürdü. Durumu öğretmenlerine bildirmesi üzerine, pet şişedeki sıvının, kantinde temizlikte kullanılan kireç çözücü olduğu tespit edildi. A.T. olayın anlaşılmasının ardından ambulansla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sıvıyı tükürmesi sayesinde A.T.'nin organlarında zarar oluşmadığı sadece dudakları ile ağzında kızarıklık olduğu belirlendi. Liseli bir süre müşahede altında tutulup, taburcu edildi.

Öğrenciye yanlışlıkla verildi

Hastane polisi çocuğun ifadesini alırken, kantin işletmecisi K.E.'nin de ifadesine başvuruldu. K.E., eşinin kantine temizliğe geldiğini bu yüzden de pet su şişesine kireç çözücü koyduğunu, koli ile gelen suları tezgaha yerleştirirken bu şişenin de araya karıştığını anlatarak, öğrenciye yanlışlıkla verildiğini söyledi.

Okul yetkililerinden biri de nöbetçi öğretmenin duruma hemen müdahale ettiğini belirterek, "Öğrenci bir yudum alıp, sıvıyı tükürüyor. Nöbetçi öğretmen hemen ağzını yıkatarak, hastaneye kaldırılmasını sağlıyor" dedi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. (DHA)