Gündem

Okçular Riva'yı 12'den vurdu; Beykoz Belediyesi, mesire alanını Bilal Erdoğan'ın heyetinde yer aldığı vakfa verdi

"Tabelalar bile meclisten protokol geçmeden yerlerine asılmış"

15 Şubat 2019 07:24

Beykoz Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı mesire alanının kullanım hakkını 2043 yılına kadar 'bedelsiz bir şekilde' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyetinde yer aldığı Okçular Vakfı’na verdi. Vakıf, mesire alanını amatör okçuluk alanı, spor tesisleri, lokanta ve tesisler yaparak kullanacak. Beykoz Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Aydın Habil, vakıf ile belediye arasında yapılan protokolün talep ettikleri halde kendilerine gösterilmediğine dikkat çekerek, “Gelin görün ki daha protokol meclisten geçmeden alana tabela asmışlar” dedi.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Beykoz Belediyesi Meclisi’nin şubat ayı oturumları gündemine Okçular Vakfı’na ilişkin bir “ortak hizmet protokolü” düzenlemesi teklifi geldi. Teklifte belediyenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tasarrufunda bulunan Beykoz Alibahadır C Tipi Mesire Yeri’ni 29 yıllığına 12 Mayıs 2014 tarihinde kiraladığı anlatıldı. “Gelinen süreçte Alibahadır C Tipi Mesire Alanı Gelişim Projesi kapsamında 2 adet Kır Kahvesi, 2 adet Kır Lokantası, 1 adet Büfe, 10 adet Yöresel Satış Ünitelerinin yapımı belediyemizce tamamlanmıştır” denilen teklifte Okçular Vakfı’nın dilekçesine de yer verildi. Vakıf belediyeye 4 Mayıs 2018 tarihinde verdiği dilekçede 12 Mayıs 2043 yılına kadar mesire alanı ve içerisindeki tesislerin kullanım hakkının kamu yararı da gözetilerek kendilerine verilmesini, işletme hakkının ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) verilmesini talep etmiş.

"Karar protokolden geçmedi, tabelalar asıldı bile"

Beykoz Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Aydın Habil, teklifin CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildiğini söyledi. Habil, belediyenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan kiraladığı bu mesire alanı için 2016 yılında düzenleme ihalesi açtığını ve 12 milyon 480 bin liraya ihale ettiğini belirterek, “Her şey 2016 yılında siyah beyaz bir film gibi başladı. Mesire alanına ilişkin ihale 1 harf eksik yazıldığı için yaklaşık 2 milyon fazladan ihale edildi. Beykoz Belediyesi bütçesindeki artışlarla yaklaşık 18 milyona yapılan mesire alanı Okçular Vakfı’na devrediliyor” dedi. Teklifin görüşülme esnasında talep ettikleri halde konuyla ilgili hiçbir ekin ve protokolün kendilerine gösterilmediğini vurgulayan Habil, “Ama gelin görün ki tabelalar bile meclisten protokol geçmeden yerlerine asılmış" dedi.