Gündem

Okan Üniversitesi’nin ilanda ismini yazdığı Prof. Dr. Asım Saldanlı: Suç duyurusunda bulunacağım

"İlanı ben de basındaki haberlerden gördüm"

13 Ocak 2024 07:13

İstanbul Okan Üniversitesi, “kişinin ismini yazdığı” iş ilanını iptal etti. İlanda adı geçen Prof. Dr. Asım Saldanlı, “Bilgim dışında bir olay. Suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

İstanbul Okan Üniversitesi geçen günlerde Resmi Gazete’de yayımladığı akademik ilanda, işletme ve yönetim bilimleri fakültesi, turizm ve otel işletme bölümüne profesör alınacağını ilan etti. İlanda, “otelcilik sektörü, destinasyon yönetimi ve turizm psikolojisi alanlarında çalışmalar yapmak” şartları aranırken şartların yanında bir de “Asım Saldanlı” ismi yazıldı. Üniversite dün “isme özel” verilen bu ilanını iptal etti. 

"Beni aradılar..."

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’e konuşan Prof. Dr. Asım Saldanlı, söz konusu ilanın bilgisi dışında oluşturulduğunu ifade ederek suç duyurusunda bulunacağını aktardı. Saldanlı, “İstanbul Okan Üniversitesi’nden bir akademisyen beni telefonla arayarak işletme ve yönetim bilimleri fakültesi dekan arayışı içinde olduklarını ve benim bu görev için uygun olduğumu söyledi. Ancak iki gün sonra beni telefonla tekrar arayarak dekan olarak kendisinin atandığını aktardı. Üst yönetim ile hiçbir görüşme yapılmadan konu kapandı” diye konuştu.

"İlanı ben de basındaki haberlerden gördüm"

Üniversite yönetimiyle görüşmelerinin yalnızca bu kadar olduğunu ifade eden Saldanlı, “İlanı ben de basındaki haberlerden gördüm. Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde kıdemli profesör olarak görevimi sürdürüyorum. Tüm akademik hayatım boyunca ne kimseden bir torpil bekledim ne de hak etmediğim bir pozisyona gelmek için uğraş verdim” ifadelerini kullandı.