Spor

Okan Buruk onayı verdi; Galatasaray'a Portekiz'den forvet!

29 Haziran 2023 11:03

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi arenasında ön eleme maçları oynayacak olan Galatasaray'da transferde hareketliliği devam ediyor. Mohamed ve Gomis'in de ayrılığıyla forvet transferine odaklanan Aslan, o mevkiye Icardi'nin dışında başka transfer de yapmayı planlıyor. 

Golcü transferini bitirmek için düğmeye basan Dursun Özbek yönetiminde ana hedef geçtiğimiz sezon öncesinde Paris Saint Germain'den kiralanan Mauro Icardi'nin takımda kalmasını sağlamak. Sarı-Kırmızılı kulüp, Arjantinli yıldız için girişimlerine devam ederken masaya sürpriz bir isim geldi.

Simon Banza geniş listede

Ajansspor'dan Salim Manav'ın haberine göre Galatasaray, Portekiz Ligi takımı Braga'da forma giyen Simon Banza'yı geniş transfer listesine ekledi. Teknik direktör Okan Buruk'un Banza'nın ikinci santrfor olarak transferine "Olur" dediği belirtildi.

26 yaşındaki forvet; geçen sezon Portekiz temsilcisinde 24 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırdı ve 6 asist yaptı. Fransız futbolcu toplam 20 gole katkı sundu.

Simon Banza'nın kariyeri

Kariyerinde Lens, Beziers, Petange, Famalicao ve Braga takımları bulunan Simon Banza'nın Portekiz kulübü ile sözleşmesi Haziran 2027'de sona erecek.