Spor

Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun rekorunu egale etti

08 Mart 2024 22:14

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, Mircea Lucescu'nun iç sahada üst üste 18 maç kazanma rekoruna ortak oldu. Sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor karşısında aldığı galibiyetle ligde üst üste 10. galibiyetini alırken yenilmezlik serisini 17 maça yükseltti.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 6-2 yenerek liderliğini sürdürdü.

RAMS Park'ta yaklaşık 45 bin taraftar önünde oynanan maça iyi başlayan sarı-kırmızılı takım, 9. dakikada Derrick Köhn ve 31. dakikada Lucas Torreira'nın attığı gollerle 2-0 üstünlük sağladı. Konuk takım, 38. dakikada Casper Hojer'in kaydettiği golle durumu 2-1'e getirdi. Kerem Demirbay ile 40 ve 45. dakikalarda goller bulan Galatasaray, devre arasına 4-1 önde girdi.

Maçın 61. dakikasında Ibrahim Olawoyin'in attığı golle farkı 2'ye indiren Çaykur Rizespor, 64. dakikada penaltıdan Kerem Demirbay'ın, 85. dakikada ise Mauro Icardi'nin gollerine engel olamadı.

Müsabakayı 6-2 kazanan Galatasaray, ligde üst üste 10. galibiyetini elde etti. Toplamda 25 galibiyete ulaşan sarı-kırmızılılar, puanını 78'e çıkardı. "Cim Bom" en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını da maç fazlasıyla 5'e yükseltti.

Bu sezon 12. yenilgisini yaşayan Çaykur Rizespor ise 39 puanda kaldı.

Rekoru egale etti

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Mircea Lucescu'ya ait olan sarı-kırmızılı takımın başında iç sahada üst üste en fazla lig maçını kazanan teknik adam rekorunu egale etti.

RAMS Park'taki son 18 lig maçında galibiyet sevinci yaşayan Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada üst üste bu kadar galibiyet gören Lucescu'yu yakaladı.