Gündem

Oğuzhan Uğur'dan Dilan ve Engin Polat yorumu: İlk sezon finali erken gelmiş

11 Ekim 2023 11:50

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından haklarında rapor hazırlanan ve "şaibeli para işlemleri' ile gündemde olan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine ilişkin dikkati çeken bir paylaşımda bulundu. Uğur, "Dizi izler gibi izledim ancak ilk sezonun finali erken gelmiş" dedi.

MASAK, haklarında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi birçok iddia ortaya atılan Dilan Polat ve eşini incelemeye aldı.

Sabah gazetesinden Mustafa Sait Özkan'ın aktardığı rapora göre, Polat'la bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu.

MASAK, bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı, bankacılık hareketi olmayan ve hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu saptadı.

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu vurgulanırken, elde edilen hasılat nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildi.

MASAK, bunun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu.

TIKLAYIN-MASAK, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ı yakın takibe aldı, rapor hazırladı

Oğuzhan Uğur: İlk sezonun finali erken gelmiş

Söz konusu haber sosyal medyada gündem olurken, Babala TV'nin kurucusu Oğuzhan Uğur'dan da konuya ilişkin paylaşım geldi.

Avukat Feyza Altun'un paylaşımını alıntılayan Uğur, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç yorum yapmadım bu olayla ilgili, yorum yapacak kadar takip etmedim ama nereye kaçsam önüme düştü, dizi izler gibi izledim (güzel dizi olurdu) ancak ilk sezonun finali erken gelmiş. Ne yalan söyleyeyim, bu final yüzünden ikinci sezona aşırı yükseliyorum."

TIKLAYIN-Dilan Polat ve eşi Engin Polat kimdir, haklarındaki iddialar ne?

TIKLAYIN-Feyza Altun'dan Dilan Polat yorumu: 5 yılda fabrikatör olunabiliyor mu?