Gündem

Oğuzhan Uğur'dan 6 Şubat paylaşımı: İnsan unutulmayanı nasıl hatırlatsın?

"Hukuk önünde hakkını arayan, yitirdiği canların hesabını soranların içi soğumadan hiçbir şey geçmez"

06 Şubat 2024 12:51

11 ili etkileyen ve onbinlerce yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan 6 Şubat Depremleri'nin yıldönümünde Oğuzhan Uğur'dan çarpıcı bir paylaşım geldi.

Uğur, aradan geçen bir senede yaşananları "Sadece depremin değil, çaresizliğin, haksızlığın, pişkinliğin, bencilliğin ve tam manasıyla gerçek kötülüğün de günüydü o gün" diyerek tepki gösterdi.

Oğuzhan Uğur'un açıklaması şu şekilde:

"Felaketin üzerinden tam bir yıl geçmiş. Yıl geçmiş demek manasız geliyor aslında, ne geçmiş efendim? Ben o tarihte kaldım mesela… Bugünü yaşayan beni tanımıyorum bile. Sadece depremin değil, çaresizliğin, haksızlığın, pişkinliğin, bencilliğin ve tam manasıyla gerçek kötülüğün de günüydü o gün. Başlasam yazmaya roman olur, olur ama okumanıza lüzum yok. Her sayfasını ezbere biliyorsunuz siz de. Susabilirsiniz ama bilmiyormuş gibi yapamazsınız.

Nasıl yaşayacağımızı bırakıp, nasıl ve ne şekilde öleceğimizi düşünür olduk o gün. Artık hiçbirimiz eskisi gibi değiliz, kıyas kabul etmez ama 11 değil, 81 il hasar aldık o gün. Hatırlatmak için iki kelam et dediler…

İnsan unutulmayanı nasıl hatırlatsın? Geçmeyeni nasıl ansın? Deprem benim dünümde değil maalesef…

Yaşananlara çaresiz bugünümde. Benim de başıma gelir mi korkusuyla yarınımda. O yüzden süslü cümlelerle edebiyat parçalayacak halim yok bu gece.

O insanların gözyaşı kurumadan, her biri sıcak yuvasına, işine, aşına kavuşmadan olmaz. Hukuk önünde hakkını arayan, yitirdiği canların hesabını soranların içi soğumadan olmaz.

Yıl geçmiş… Ne geçmiş efendim? Üç ay olmadı daha göçük altından cenaze çıkalı…

Hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum. Bir gram dahi hafifletebilme ihtimalim varsa yükünüzü, namus sözüdür, ömrüm yettiğince çabalayacağım. Bu amaçta yalnız olmadığımın da farkındayım."

TIKLAYIN - Türkiye'de saatler 04.17'de durdu | Binlerce insan, 6 Şubat depremlerinde kaybettikleri yakınlarını andı

TIKLAYIN - Üzerinden 1 yıl geçti: 6 Şubat depreminin simge fotoğrafları...

TIKLAYIN - Depremzedelerden 6 Şubat isyanı: "Enkaz altındaki insanlara kendi selalarını dinlettiler; unutmak yok, affetmek yok!"

TIKLAYIN - 6 Şubat'ta yitirdikleri için karanfil ve bahurlarla sessizce yürüdüler: Büyük Halk Buluşması'ndan fotoğraflar

TIKLAYIN - Depremin birinci yılında Hatay öfkeli: Lütfü Savaş “istifa” sloganlarıyla, Fahrettin Koca yuhalamalarla protesto edildi

TIKLAYIN - Antakya Medeniyetler Korosu'ndan 6 Şubat şarkısı: Yara bere içinde

TIKLAYIN - Enkaz başlarından OHAL ilanına, "Kimse yok" çığlıklarından çadırlarda yaşam mücadelesine: Bir yıl önce 6 Şubat'ta neler yaşandı?

TIKLAYIN  - Binlerce insan, Büyük Hatay Buluşması'nda yürüdü

TIKLAYIN - Bin 400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi’nin enkazında kaybettikleri için toplandılar

TIKLAYIN - Erdoğan, 6 Şubat'ı böyle andı: Devletimiz tüm imkanlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek oldu, asrın birlikteliği ortaya konuldu

TIKLAYIN - 6 Şubat depremlerinde neden en yeni binalar bile yıkıldı, yapı denetim sistemindeki sorunlar neler?