Gündem

Öğrencisine düşük not vermekle suçlanan profesöre hapis cezası

Mahkeme, Rigel'e, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay hapis cezası vererek, cezayı iyi hal indirimi ile 5 aya düşürdü ve 5 yıl süre ile erteledi

09 Temmuz 2019 12:51

Öğrencisine bilerek düşük not vererek sınıfta kalmasına neden olmakla suçlanan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel ve Avukatı Hasan Ali Atabay ile şikayetçi öğrenci Savash Porghamrezaeieh katıldı. Rigel, yazılı savunma sundu. Savunmasında hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını savunarak suçlamaları kabul etmedi. Kararını açıklayan mahkeme, Rigel'e, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay hapis cezası vererek, cezayı iyi hal indirimi ile 5 aya düşürdü ve 5 yıl süre ile erteledi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet'in haberine göre Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını öne süren İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kağıdının yeniden incelenmesini talep etti. İdare Mahkemesi öğrencinin alması gerekenden düşük not aldığını tespit ederek notun değiştirilmesine hükmetti. Şikâyet üzerine Rigel hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nurdoğan Rigel hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.