Gündem

Öğrencilere ulaşım desteği ne kadar, kaç TL olacak, şartları neler?

Öğrencilere yılda 2 defa verilecek yardımı da duyuran Erdoğan, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından öğrencilere ulaşım desteği konusu gündem oldu. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, öğrencilere ulaşım desteği hakkında detayları merak etti. Peki, öğrencilere ulaşım desteği ne kadar, kaç TL olacak, şartları neler?

14 Ekim 2022 13:35

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılda 2 defa verilecek öğrencilere ulaşım desteği hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız" dedi. Öğrencilere ulaşım desteği haberi ilk olarak Erdoğan tarafından 10 Ekim’deki Kabine toplantısının ardından duyurulmuştu. Peki, Erdoğan öğrencilere ulaşım desteği hakkında ne dedi? Öğrencilere ulaşım desteği ne kadar, kaç TL olacak, şartları neler? İşte, öğrencilere ulaşım desteği hakkında detaylar:

Erdoğan'ın Öğrencilere ulaşım desteği hakkında yaptığı açıklama şu şekilde:

''Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzak şehirlerde eğitim-öğretim gören öğrencilerimize okullarına gidiş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde yaklaşık 150 bin öğrencimizin ailelerinin yanına, onlara herhangi bir yük getirmeden gidip gelebilmesini temin etmeyi hedefliyoruz.''

Öğrencilere ulaşım desteği ne kadar, kaç TL olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık beklenen ulaşım desteğine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre ailelerinden uzakta olan üniversite öğrencilerinin gidiş-dönüş masrafları için ulaşım desteği verilecek. Gidiş için 500 TL’ye kadar destek ödemesi yapılırken yine dönüş için de aynı oranda ödeme gerçekleştirilecek.

Aynı zamanda Bakan Yanık 2023 yılında ulaşım desteği ödemesinin 750 TL’ye çıkacağını ifade etti.

Öğrencilere ulaşım desteği, yılda iki defa yapılacak.

Öğrencilere ulaşım desteği kimlere verilecek, şartları neler?

Ulaşım desteğinden 25 yaş altı ve lisans öğrencisi olan sosyal yardım alan ailelerin çocukları faydalanabilecek.

Ödemeler, Bakanlığa bağlı vakıflar aracılığıyla öğrencilerin IBAN'larına yatırılacak.