Yaşam

Öğrencilere ateş açıldı: 2 ölü

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde, cinayet suçundan sabıkalı bir kişi, servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeği ile ateş

22 Eylül 2008 03:00

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde, cinayet suçundan sabıkalı Ahmet Öztürk, servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeği ile ateş açtı. Olayda, Burhan Can Atan (7) ve ablası Özden Atan (13) öldü.

Olay, Lalapaşa'ya bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde 08.00 sıralarında meydana geldi. Taşımalı sistemle ilçe merkezindeki ilköğretim okuluna gitmek için servis bekleyen öğrencilerin üzerine, 22 yıl önce eniştesini baltayla keserek öldüren ve 3 yıl önce cezaevinden tahliye olan Ahmet Öztürk tarafından av tüfeği ile ateş açıldı.
Açılan ateş sonucu servis bekleyen ilköğretim okulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Burhan Can Atan ve ablası 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Özden Atan ağır yaralandı. Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan iki kardeş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kendini, canlarını kurtarmak istediği çocuklarının üzerine atan anne Selvet Altan ile ilköğretim okulu 1'inci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Mümine Döşlü de yaralandı. Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Selvet Altan'ın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralı öğrencinin ise kolunun alçıya alındığı öğrenildi.

Dehşet saçtıktan sonra köydeki ormanlık alana kaçan katil zanlısı Ahmet Öztürk'ün yakalanması için jandarma ekipleri geniş çaplı operasyon başlattı. Yetkililer, katil zanlısının cinayeti neden işlediğinin belirlenemediğini açıkladı. Zanlı Öztürk'ün yeşil kart sahibi olduğu bildirildi.