Dünya

Oğlunun "seçim sahtekarlığı iddiaları" Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro'nun kaybetse de koltuğunu bırakmayacağı endişelerini körükledi

28 Ekim 2022 08:18

T24 Dış Haberler

Brezilya lideri Jair Bolsonaro'nun oğlunun, babasının "tarihte görülmüş en büyük seçim sahtekarlığının kurbanı olduğunu" söylemesi aşırı sağcı Devlet Başkanı'nın seçimi kaybetmesi durumunda görevi bırakmayı reddedeceği ile ilgili endişeleri körükledi. 

Bolsonaro, seçimlerin 2 Ekim'de yapılan 1. turunda solcu eski devlet başkanı Luiz Inácio Lula da Silva'nın gerisinde kaldı. 2. tur için yapılan anketlerde ise şu anda Lula, Bolsonaro'nun 4-5 puan önünde bulunuyor. 

Flavio Bolsonaro, babasına yönelik bir kampanya yürütüldüğünü iddia ederken, yolsuzlukla 2018 seçim kampanyası sırasında Jair Bolsonaro'ya yapılan suikast girişimini kıyasladı. 

"Bolsonaro ikinci kez bıçaklandı" diyen Flavio, "Seçimleri manipüle etme girişimlerine rağmen bu seçimleri kazanacağız" ifadelerini kullandı. 

Aynı zamanda senatör olan Flavio Bolsonaro, babasının "tarihte görülmüş en büyük seçim sahtekarlığının kurbanı olduğunu" söyledi. 

Brezilya'nın İletişim Başkanı Fabio Faria da pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seçim sisteminin ciddi şekilde ihlal edildiğini" söylemişti.

Çarşamba günü Brezilya'nın seçimlerle ilgilenen en yetkili yargıcı  Alexandre de Moraes, seçimlerde yolsuzluk olduğu ile ilgili iddiaları incelemeyi reddetmiş; bunları "temelsiz" bulduğunu ve asıl hedefinin seçim sürecini sarsmak olduğunu ifade etmişti.