Dünya

Oğlu, The Notebook oyuncusu Gena Rowlands'ın Alzheimer hastası olduğunu açıkladı

Nick Cassavetes, şu anda 94 yaşında olan annesinin "tam demans" halinde olduğunu söyledi

26 Haziran 2024 15:38

T24 Dış Haberler

Kariyeri yetmiş yılı aşan, iki Oscar adaylığı ve bir onursal Akademi Ödülü bulunan sinema oyuncusu Gena Rowlands'ın alzheimer hastası olduğu öğrenildi. 

Rowlands'ın hastalıklı bir karakteri canlandırdığı The Notebook filminin 20. yıldönümünde Entertainment Weekly'ye konuşan oğlu Nick Cassavetes, şu anda 94 yaşında olan annesinin "tam demans" halinde olduğunu söyledi. 

Rowlands filmde, Rachel McAdams'ın canlandırdığı karakterin yaşlı versiyonu olan ve kocası Noah (James Garner) tarafından bunamasıyla ilgilenilen Allie'yi canlandırmıştı.

Film 2004 yılında gösterime girdikten kısa bir süre sonra Rowlands, annesi de Alzheimer hastası olduğu için rolün zorluğu hakkında O Magazine'e konuşmuştu. Rowlands, "Bu sonuncusu - Nicholas Sparks'ın romanından uyarlanan The Notebook - özellikle zordu çünkü Alzheimer hastası bir karakteri canlandırıyorum. Ben de annemle aynı şeyleri yaşadım ve eğer Nick filmi yönetmeseydi, bu işe kalkışacağımı sanmıyorum - çok zor. Zor ama harika bir filmdi" demişti. 

Ryan Gosling'in başrolünü üstlendiği film o zamandan bu yana bir Broadway müzikaline uyarlandı ve Rowlands'ın canlandırdığı rolü Tony adayı aktör Maryann Plunkett üstlendi.

Kocası aktör-yönetmen John Cassavetes'le sık sık yaptığı iş birliklerindeki kendinden emin, dizginlenemez performanslarıyla tanınan Rowlands, ünlü sinema kariyeri boyunca A Woman Under the Influence (1974) ve Gloria (1980) filmleriyle iki kez En İyi Kadın Oyuncu Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Ayrıca 1987'de The Betty Ford Story, 1992'de Face of a Stranger ve 2003'te Virginia ile üç Emmy ödülü kazandı ve sinemaya katkılarından dolayı 2015'te yaşam boyu başarı onursal Oscar'ını aldı.