Çevre

ODTÜ Rektörü Verşan Kök'e çağrı: Polisler bir an önce yerleşkeden ayrılmalı, yurt yapımında üniversitenin deneyimine güvenilmeli

12 Temmuz 2019 07:43

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu, Prof. Dr. Verşan Kök’e ve yönetimine çağrıda bulunarak “Polis bir an önce yerleşkemizden ayrılmalı. ODTÜ öğrencilerinin yurt ve barınma ihtiyacının çözümünde, üniversitemizin yurt yapım ve yönetimi konusundaki deneyim ve birikimine güvenilmeli” dedi.

ODTÜ’de binlerce ağacın katledilmesi ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu yapılmasına karşı tepkiler devam ederken Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu önceki gün toplanarak üniversite yönetimine çağrıda bulundu. Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının yaşananları “Fakültemiz, ‘KYK yurdu’ inşaatı nedeniyle yaşanan gelişmelerden kaygı duymaktadır” diyerek sorunların akılcı ve demokratik yollardan çözümü için “oybirliği” ile belirlediği önerileri sıraladı.

Öğrencilerin Kavaklık’tan gaz ve polis zoru ile çıkarılmasını değerlendiren akademisyenler, “Polisin, barışçıl yollardan tepkilerini gösteren öğrenci ve öğretim elemanlarına şiddet uygulaması kabul edilemez. Polis bir an önce yerleşkemizden ayrılmalıdır” dedi.