Gündem

ODTÜ Rektörlüğü Bahar Şenliği yapılacağını duyurdu; UGT: Ortada geri adım atma gibi bir durum yok

ODTÜ Rektörlüğü, 33. Bahar Şenliği'nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını duyurdu

15 Nisan 2019 17:17

ODTÜ Rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği'nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını açıkladı. ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu ise 'Devrim Stadyumu'  taleplerinin kabul edilmediğini duyurdu. 

ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenlenen ve her yıl dört gün süren şenlik daha önceki yıllarda öğrenciler tarafından 'Devrim Stadyumu' olarak adlandırılan alanda yapılıyordu. Rektörlük, öğrencilerin bu yıl da şenliği aynı yerde yapmak istemine karşı çıkarak otoparkı adres gösterdi. Öğrenciler bu teklifi kabul etmeyince Rektörlük, 12 Nisan'da Uluslararası Bahar Şenliği'nin iptal edildiğini duyurdu. 

TIKLAYIN-Rektörlük, ODTÜ Bahar Şenliği'ni iptal etti

Rektörlüğün bu açıklamasının adından çok sayıda sanatçı şenliğin düzenlenmesine katkıda bulunacağını belirterek, destek mesajı paylaştı.

Türk tiyatrosunun duayen isimlerinden Genco Erkal da şenliğin gerçekleşmesi için her türlü masrafı üstlenmeye ve oyunlarını ücretsiz olarak oynamaya hazır olduğunu söyledi.

Şarkıcı Haluk Levent, ODTÜ Rektörü'ne çağrı yaparak, ses ile ışık tesisatını da yanında getirip parasız konser vermek istediğini yazdı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de şenliği ve konserleri ODTÜ yakınlarındaki Uğur Mumcu Parkı'nda yapmayı ya da masraflarını belediye olarak karşılayarak ODTÜ içerisinde aynı yerlerde düzenlemeyi önerdi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, akşam saatlerinde, ODTÜ rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği'nin sanatçılardan gelen destekle yapılacağını açıkladı. Şenlikler, planlandığı gibi 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.

ODTÜ Rektörlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Rektörlüğün açıklamasının ardından ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu'nun (UGT) Twitter hesabından şu paylaşımlar yapıldı:

Arkadaşlar rektörlükten gelen maili biz de sizinle birlikte okuduk. Ortada rektörlük tarafından geri adım atma gibi bir durum yok. 9 Nisan'da bize sunulan ve bizim reddettiğimiz formata ek bir tek Caz ve MT Sahnesi mevcut.

En başından beri istediğimiz Devrim Stadyumu hala şenlikte etkinlik kullanımına kapalı. Bizim ODTÜ ruhunu sürdürmek adına peşinden koştuğumuz en önemli alanımızın hala şenlik kapsamında olmayışı kabul edilemez.

Biz, bize destek veren tüm dostlarımızı KKM otoparkında değil Devrim Stadyumunda ağırlamak istiyoruz. Yarınki çağrımızı yineliyoruz. 13.30'da Rektörlüğün önünde buluşuyoruz!