Gündem

Rektörlük, ODTÜ Bahar Şenliği'ni iptal etti

12 Nisan 2019 16:35

T24 Haber Merkezi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği iptal edildi. Rektörlük iptal edilen şenlik ile ilgili olarak, "Üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız" dedi. 

ODTÜ Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) tarafından düzenlenen ve her yıl dört gün süren şenlik daha önceki yıllarda öğrenciler tarafından 'Devrim Stadyumu' olarak adlandırılan alanda yapılıyordu. Rektörlük, öğrencilerin bu yıl da şenliği aynı yerde yapmak istemine karşı çıkarak otoparkı adres gösterdi. Öğrenciler bu teklifi kabul etmeyince Rektörlük şenliği iptal etme yoluna gitti. 

Rektörlükten konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle:

Sevgili Öğrencilerimiz,

ODTÜ 33. Uluslararası Bahar Şenliği düzenlenmeleri ile ilgili Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) ve ilgili diğer topluluklarla 22 Şubat, 27 Şubat, 26 Mart ve 8 Nisan 2019 tarihlerinde bir dizi toplantı yapılmıştır.

İlgili topluluklara Bahar Şenliği ile ilgili, üniversitemizin mevcut olanakları çerçevesinde, özellikle topluluklarımızın potansiyelini ve üniversitemizin uluslararası yönünü ortaya çıkaracak şekilde 24, 25, 26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilmek üzere bir şenlik formatı önerilmiştir.

Söz konusu öneri, KKM Otopark alanının saat 22:00'ye dek ve KKM salonlarının mesai saatleri içinde topluluk standları ve etkinlikleri için kullanımı, otopark alanında Rektörlük olanakları ile kurulacak sahnede müzik topluluklarının sahne alması, Avusturya Elçiliği katkıları ile Avusturya’dan gelecek sanatçıların konseri, uluslararası öğrenci standlarının kurulması ve kermes talebinde bulunan toplulukların hazırlayacakları yiyecek standlarını içermektedir.

Yukarıda ayrıntıları verilen öneri, şenlik formatının geçtiğimiz yıllardaki hali ile kalması talebi ile UGT tarafından kabul edilmemiştir. Bu çerçevedeki şenliğin üniversitemizin mevcut teknik ve idari olanakları ile gerçekleştirilmesi mümkün olmadığından, 33. Bahar Şenliği’nin yapılamayacağını bilgilerinize sunarız.

Sevgilerimizle

REKTÖRLÜK


Haluk Levent'ten ODTÜ rektörüne çağrı

Haluk Levent,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası Bahar Şenliği'nin rektörlükçe iptal edilmesine tepki gösterdi. Levent, ODTÜ rektörüne çağrıda bulunarak, "Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır! Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun" dedi.

Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Levent, "Sayın ODTÜ rektörüne çağrımdır! Ben eski okulumda konser vermeye hazırım. Bir- iki rock grubu da yanımda getiririm.. Bu festival olsun. Valla para almayacağız ve ses-ışık tesisatını da kendimiz getireceğiz.. Haydi sayın Rektörüm!" diye yazdı.