Gündem

HDP Milletvekili Kerestecioğlu: Biz barış siyasetini AKP ile öğrenmedik onunla da bitirmeyeceğiz; müzakere süreci daha şeffaf olmalıydı

09 Temmuz 2019 13:30

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesinin ardından başlayan 'yeni bir barış süreci mümkün mü' tartışmasıyla ilgili HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Biz barış siyasetini AKP ile öğrenmedik onunla da bitirmeyeceğiz" dedi. 

Hakan Aksay'ın sorularını yanıtlayan Kerestecioğlu, 2013-2015 yılları arasında yürütülen çözüm sürecine ilişkin de  "barışı topsumsallaştırmak ve kalıcılaştırmak gerekiyor, müzakere süreci daha açık ve şeffaf yürütülmeliydi" diye konuştu. 

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yargılanmasıyla ilgili "Demirtaş hakkında iddianame hazırlayanlar FETÖ'den yargılanıyor" ifadelerini kullanan Kerestecioğlu, Demirtaş'ın ve yalanlarla içeride tutulan HDP'li bütün siyasetçilerin serbest kalması gerektiğini söyledi. 

Aksay'ın ODTÜ'deki 'Kavaklık' eylemiyle ilgili sorusuna da yanıt veren Kerestecioğlu, "Mesele sadece yurt olmayabilir, ağaç kesiminin arkasında rant var" diye konuştu.

Toplumsal davalarla ilgili yargının sınavına da değinen Kerestecioğlu, Çorlu tren faciası davasına ilişkin Elektrik Mühendisleri Odası'nın hazırladıkları raporu incelediğini belirterek "Bunun bir kaza değil cinayet olduğu anlatılıyor raporda; sorumlular var ve sorumlular yargılanmamış" ifadelerini kullandı.