Gündem

Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, '3 milyon dolarlık villa' haberine tepki gösteren eski İçişleri Bakanı Soylu'yu aradı

Cafer Mahiroğlu: Soylu'yu özür dilemek için aramadım. Tweet attı, beni hedef aldı, bu nedenle Soylu'yu aradım...

11 Ekim 2023 17:35

T24 Haber Merkezi

Halk TV'nin eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu'nun 3 milyon dolara villa aldığı iddiası tartışma yarattı. Soylu'nun habere yönelik tepkisinin ardından Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Soylu'yu aradı.

Halk TV'de Seyhan Avşar imzasıyla Süleyman Soylu'nun 28 Mayıs seçimlerinden birkaç ay önce, İçişleri Bakanı olduğu sırada İstanbul’daki bir konut projesinden 3 milyon dolara (yaklaşık 83 milyon TL) villa satın aldığı öne sürüldü. Avşar, haberini, "kendisini tekstil ihracatı yapan bir iş kadını olarak  tanıtarak" adı geçen projenin yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinde aldığı bilgilere dayandır. Avşar'ın aktardığı  bilgilere göre, proje yetkilisi yaklaşık 11 ay önce yapıldığını belirttiği konut satışı için, "Tapu işlemlerini yaparken sayın Bakan'ın ismini kullanmadılar. Süreci biraz confidential (gizli) yürüttüler. Çok kıymetli dostlarımın aracılığıyla gelmişlerdi" dedi.

Haber üzerine X'teki hesabından açıklama yapan Soylu, "oğlunun Çekmeköy'deki bir eve, tadilatı karşılığında kiracı olmak istediğini, ancak Halk TV'deki haberle teröre hedef gösterildiği için söz konusu eve taşınmayacağını" açıkladı.

Mahiroğlu'ndan Soylu'ya telefon

Oda TV'nin haberine göre, Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, habere  tepki göstermesinin ardından  eski Bakan Süleyman Soylu'yu telefonla aradı.

Odatv'nin konuyla ilgili olarak telefonla ulaştığı Cafer Mahiroğlu, önce "haberlerle ilgili kimseye konuşmadığını" söyledi. Haberin yayımlanmasının ardından Odatv'yi arayan Cafer Mahiroğlu, haberden haberi olmadığını ifade etti. Oda TV'ye "Bana sormadan neden yazdınız" diyen Mahiroğlu, Soylu'yu özür dilemek için aramadığını belirterek "Soylu tweet attı. Beni hedef aldı. Bu nedenle ben Soylu'yu aradım" dedi.

Soylu'nun avukatından açıklama 

Süleyman Soylu'nun avukatı Abdullah Danışmaz da, tartışma konusunda Oda TV'ye şu açıklamayı yaptı:

"Aldığımız bilgi çerçevesinde Süleyman Soylunun oğlu ile şu anda aynı sitede oturan Cafer Mahiroğlu, Süleyman Soylu ile insani olarak bir telefon konuşması gerçekleştirmiştir."

Soylu dava açmaya hazırlanıyor

Süleyman Soylu ve ailesinin, Terörle Mücadele Kanunu kapsamında "terörle mücadele eden kamu görevlisini teröre hedef gösterme" iddiasıyla dava açmaya hazırlandığı belirtiliyor.

TIKLAYIN-Süleyman Soylu'dan Halk TV'nin "3 milyon dolarlık konut" iddiasına "Cafer Mahiroğlu" yanıtı

Neler oldu?

Halk TV'de bugün Seyhan Avşar imzalı haberdeki iddiaya göre; Süleyman Soylu 28 Mayıs seçimlerinden birkaç ay önce lüks bir siteden 3 milyon dolara lüks bir villa satın aldı. Maya İnşaat'ın 'Mayevara' projesinde dahil olan villanın şu an içinde tadilat yapıldığı iddia edildi. Habere göre; 3 milyon dolarlık evin tapusu Süleyman Soylu'nun adına yapılmadı. 

Haberin yayımlanmasını ardından Süleyman Soylu, sosyal medya üzerinden sert tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

Günaydın. Aylardır olduğu gibi bugün de güne yine bir Süleyman Soylu yalanı ile başlıyoruz. Günün haberi, attığı yalanlar, aldığı nefesten fazla bir sözde “gazeteciden… On beş yıldır Bahçeşehir’de oturuyorum. Allah izin verirse de oturmaya devam edeceğim. Evi bir yılı aşkın süre önce terör örgütlerine ve organize suç örgütlerine hedef gösterecek şekilde yine sizler tarafından ifşa edilen oğlum, Çekmeköy’deki başka bir eve tadilatı karşılığında kiracı olarak taşınmak istedi. Şimdi onu da ifşa ettiniz. Örgütçü arkadaşlarınıza söyleyin, şimdi oraya da taşınmayacak. Daha önce ifşa olan, Halk TV sahibinin de oturduğu, aynı yerde oturmaya devam edecek. Gazeteci olan son cümleden yeni bir haber daha çıkartır, hadi bakalım…

Seyhan Avşar'dan Soylu'ya yanıt

Seyhan Avşar ise Soylu'ya sosyal medya hesabından yanıt verdi.  Soylu'ya  "'Hayır yalan böyle bir villa alınmadı' diyemediniz. Her zaman olduğu gibi terörle mücadeleye sığınıyorsunuz." diyen Avşar'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugüne kadar hakkımda yazdıklarınıza asla yanıt vermedim. Çünkü sadece işimi yaptım. Kulağımı hakaretlerinize dahi tıkadım. İstanbul’da Emniyet teşkilatını neden dağıttığınızı yazdım. Mustafa Çalışkan ile husumetinizin tüm detaylarını yazdım. Çalışkan’ın size yönelik rahatsızlığını dile getirdiği ilk cümleleri ben yazdım. Sedat Peker dosyasını müdahale etmek için Başsavcı İsmail Uçar’ı aradığınızı yazdım. Yeni Bakan Ali Yerlikaya haklında FETÖ soruşturması hazırlatmaya kalktığınızı yazdım. Ayhan Bora Kaplan’ı TRT önüne kuzeniniz tarafından çağırdığını bizzat kuzeninizle konuşarak yazdım. Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman’ın ağzından sizinle olan bağlantısını ortaya çıkardım. Bugün ise Bakan maaşıyla aldığınız bir villayı yazdım. Ve siz çıkıp, “hayır yalan böyle bir villa alınmadı” diyemediniz. Her zaman olduğu gibi terörle mücadeleye sığınıyorsunuz. Terörle mücadele kutsal. Ancak terör, bayrak, millet kiri örtmüyor Sayın Bakan… Onca hakaretinize gazeteci sıfatımı aşarak verdiğim ilk ve son yanıt olsun."