Dünya

Obama: Korku iklimini besleyen siyasetçilerin ağzından çıkanları reddetmeliyiz

06 Ağustos 2019 08:24

T24 Dış haberler

44. ABD Başkanı Barack Obama El Paso ve Dayton'da gerçekleşen, toplamda 29 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırılar sebebiyle eşi Michelle Obama ile birlikte yasta olduklarını ifade etti.

Obama, sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajda dünyada hiçbir ülkede ABD'de yaşandığı kadar sık silahlı saldırı yaşanmadığını hatırlattı. Eski ABD lideri silah yasalarının sertleştirilmesi gerektiğini savunarak, "Hepimiz ayağa kalkıp yetkilileri silah yasalarını değiştirmekten sorumlu tutamakta ısrarcı olana kadar bu trajediler devam edecek" ifadelerini kullandı. 

İki dönem boyunca Oval Ofis'te görev yapan Obama beyaz ırkın üstünlüğüne inananların internet üzerinden radikalize olduğunu ifade etti ve güvenlik kurumlarına bu siteleri azalatmak için daha iyi bir strateji üretme çağrısında bulundu.

Obama, siyasetteki nefret söylemlerine de değindi. Tolerans ile çeşitliliğin demokrasinin temeli olması gerektiğini ifade eden Obama, korku ve nefret iklimini besleyen liderlerin ağzından çıkanların reddedilmesi gerektiğini belirtti. 44. ABD Başkanı, bu tür söylemlerin siyasi ve günlük hayatta yerinin olmaması gerektiğini söyledi.