Gündem

Nurtaç Canan, eski eşinin ölüm tehditlerine karşı adalet arıyor

"Ben bu defa av olmak istemiyorum, çünkü bu adam er ya da geç karşıma çıkacak"

28 Haziran 2024 07:37

Nurtaç Canan, yaralama suçundan ceza yatıp serbest bırakılan eski eşi Ragıp Canan tarafından yeniden tehdit ediliyor. Ragıp Canan, üçüncü kez elektronik kelepçesini kırarak kayıplara karıştı ve Nurtaç Canan'ı arayarak, "Sizi öldürmeye geliyorum" dedi. Nurtaç Canan, çaresizce evde beklerken, "Bu adamı kim durduracak? Bu defa av olmak istemiyorum," ifadeleriyle endişesini dile getirdi.

Failin adını duvara yazmıştı

Ragıp Canan, 23 yıllık eşi Nurtaç Canan'ı boşanmak istediği için 4 Haziran 2020'de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki kayınpederinin evinde beş kez vurmuş, ardından eşinin banka kartını ve cep telefonunu alarak kaçmıştı. Olay yerinde kanlar içinde yaralı ve hareketsiz kalan Nurtaç Canan, ölümü beklerken kendi kanıyla "Annem, babam hakkınızı helal edin. Üzülmeyin. Beni Ragıp vurdu. Kurtuldum" notunu yazmıştı. Bu görüntü Türkiye genelinde büyük infiale yol açmıştı. Ragıp Canan, olaydan bir süre sonra yakalandı ve 'eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'silahla tehdit' suçlarından toplamda 39 yıl hapis cezası talebiyle mahkemeye çıkarıldı. 2021'de Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'eşini kasten yaralama' suçundan 9 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Elektronik kelepçelerini defalarca kırmış

Cezasını tamamlayarak 2023 yılında tahliye olan Ragıp Canan, serbest kaldıktan kısa bir süre sonra yine Nurtaç Canan'ı rahatsız etmeye başladı. Polis, Ragıp Canan'a ulaşamadığını ve elektronik kelepçenin kırıldığını bildirdi, Nurtaç Canan'a ise gerektiğinde sığınma evine gitmesi önerildi.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın aktardığına göre, Nurtaç Canan, "10 milyon TL ve 300 bin dolar istiyor. Kesinlikle para vermeyeceğimi söyledim. Bunu duyunca çıldırdı. Polis takip edemiyor, hapse de atmıyorlar," diyerek yaşadığı çaresizliği anlattı. Devletin kendisini koruyamaması halinde, kendini savunmak için silah talep ettiğini belirtti ve ekledi: "Ben bu defa av olmak istemiyorum. Çünkü bu adam er ya da geç karşıma çıkacak."