Spor

Nuri Şahin, antrenörlük lisansını aldı; takımın başında maçlara çıkabilecek

26 Ağustos 2022 11:13

Antalyaspor'da futbol sorumlusu olarak görev alan Nuri Şahin, yedek kulübesinde yer alabilmesi için gerekli olan TFF A lisansını aldı.

Antalyaspor'da geçtiğimiz sezon Ersun Yanal'ın ardından teknik adamlık koltuğuna oturan, ancak antrenörlük lisansı olmadığı için futbolcu statüsünü sürdüren Nuri Şahin, TFF A lisansını almayı başardı.

İlk kez antrenör olarak sahaya çıkacak

Sezonun ilk 3 haftasında oynanan Galatasaray, Ümraniyespor ve Trabzonspor karşılaşmalarında idareci sıfatıyla yedek kulübesinde yer alan Şahin, bugün oynanacak Gaziantep FK maçında ilk kez antrenör olarak sahaya çıkacak.

Şahin’in A lisans sahibi olduğunu kulüp yetkilileri de onaylarken, genç çalıştırıcının Pro Lisansı ise yaklaşık 3 yıl sonra elde edeceği öğrenildi.

Birçok rekor kırdı

Öte yandan Nuri Şahin yönetimindeki Fraport TAV Antalyaspor, geçen sezon ligi 7’nci sırada tamamlarken Süper Lig’de kulüp tarihinde puan, gol, yenilmezlik, bir devrede en yüksek puanı toplama, sahasında yenilmezlik serisi rekoru kırmayı başarmıştı.

Geçen sezon rakip kaleye 54 gol atarak tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor, 53 olan rekorunu geçerken, yenilmezlik serisini de 13 maçtan 16 maça yükselterek, yeni bir rekora imza atmıştı.