Gündem

Numan Kurtulmuş'tan Abdülhamit Gül yorumu: Hayatında FETÖ'ye bulaşıklığı olmamıştır, pırıl pırıl bir insandır

"FETÖ şeklini değiştirdi, kendini gizleyerek kamufle ederek varlığını devam ettiriyor"

26 Eylül 2019 10:34

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasın” sözlerinin ardından hedef alınan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Bakan Gül'ün FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele ettiğini söyleyerek, "Hayatının hiçbir döneminde FETÖ'ye bulaşıklığı olmayan pırıl pırıl bir insandır" dedi.

Sözcü'den Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele ile son günlerde eleştirilen Adalet Bakanı Gül hakkında şunları söyledi:

"FETÖ ile mücadele meselesi uzun yıllar sürecek olan mücadeledir. Kim neresinde FETÖ'ye bulaşmışsa hepsini bulup yargı önüne çıkartmak vazifemiz olmalıdır. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek.  Toplumun her hücresine bir zamanlar sirayet etmiş bir yapı. Şeklini değiştirdi şimdi, kendisini kamufle ederek gizli bir şekilde varlığına devam ettiği şeklinde emareler var. Bu devletin, milletin mücadelesidir. Abdülhamit Gül uzun yıllardır tanıdığım çok değerli bir arkadaşımız. Hayatının hiçbir döneminde FETÖ'ye bulaşıklığı olmayan pırıl pırıl bir insandır. FETÖ ile ciddi bir şekilde mücadele etmiştir."