Çevre

Nükleer santral projesinin durdurulmasının ardından çevreci örgütlerden "Sinop bizimdir" açıklaması

"Nükleer karşıtlarını küçümsediniz ama biz size hep doğruyu söyledik"

29 Haziran 2019 09:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sinop Nükleer Enerji Santralı projesinin durduğunu açıklamasının ardından Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP),  “Sinop Nükleer Santral projesi durdu. Nükleer sizin olsun, Sinop bizimdir” açıklamasını yaptı.
 

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Sinop Belediye Başkanlığı, buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek “Buralar eski günlerine döndüğünde çok daha güzel olacak” paylaşımı yaptı. Sinop NKP ise meselenin enerji sorunu olmadığını kaydederek “Tehlike devam ediyor, mücadelemiz sürecek. Nükleer durduruldu kesilen ağaçlar ne oldu. Nükleer sizin olsun, Sinop bizimdir. Sinop’un kirli pazarlıklar konusu olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"Nükleer karşıtlarını küçümsediniz ama biz size hep doğruyu söyledik," açıklamasını yapan çevre örgütü Kuzey Ormanları Savunması ise "Tabiat harikası İnceburun Yarımadası’nda 10 milyon metrekare devlet orman arazisi, Nükleer Ölüm Santral’ine tahsis edilmişti. Orman ‘gençleştirme’ adı altında tıraşlanmıştı. Sinop Nükleer Karşıtı Platform 225 bin ağacın doğrandığı bu katliama tepki göstermişti. Bu durumda proje bölgesi olan tabiat harikası Sinop İnceburun’da ‘gençleştirme’ adı altında yüz binlerce ağacını doğradığınız ormanı yeniden yeşertecek misiniz?” dedi.