Kültür-Sanat

Nükhet Duru, Kadıköy'de sevenleriyle buluşuyor

Nükhet Duru, Kadıköy [mecra]'da DJ Kübra Uzun ve Kaan Sezyum'un sorularını yanıtlayacak

12 Mayıs 2019 17:33

Çağdaş Türk müziğinin en güçlü yorumcularından Nükhet Duru, [mecra]'nın her ay düzenlediği Misafir Odası etkinliğinin mayıs ayı konuğu olacak.

Nükhet Duru 28 Mayıs Çarşamba akşamı kuir içerikli gecelerin en sevilen DJ'lerinden biri olan Kübra Uzun ve yaptığı işler ile medyanın birçok alanında adından sıkça söz ettiren Kaan Sezyum'un sorularını yanıtlayacak. Nükhet Duru, sevilen şarkılarından birkaçını da odada seslendirecek.

Nükhet Duru

Profesyonel kariyerine 1974'de başladı. Geniş dinleyici kitlesine ise, 1975 tarihli ‘Beni Benimle Bırak - Gerisi Vız Gelir’ adlı 45'liği ile ulaştı. Bu plak sanatçıya ilk Altın Plağını kazandırdı. İlk albümü "Bir Nefes Gibi" 1976 yılında çıktı. O yıl “En iyi yorumcu” ve “Yılın en başarılı kadın solisti” ödüllerini aldı. 1978 yılında Modern Folk Üçlüsü ile birlikte Seoul'de düzenlenen şarkı yarışmasında birincilik kazandı. 40 yılı aşkın müzik kariyerinde yüzlerce ödüle layık görülen Nükhet Duru, imza atmış olduğu albüm, TV programı, müzikli sahne gösterileri, sinema ve dizi filmlerinin yanı sıra “Carmen”, “Cahide”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi müzikallerin başrollerini de üstlenmiş, seslendirdiği yüzlerce şarkı, gerçekleştirdiği binlerce konserle Türkiye'de popüler kültürün en uzun soluklu ve güçlü yorumcularından biri olarak anılmayı başarmıştır.