Ekonomi

Noyan Doğan: Toplam 159 sağlık sorunu nedeniyle malulen emekli olunabiliyor

25 Eylül 2024 10:43

T24 Ekonomi

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, malulen emekliliğe neden olacak hastalıklara ilişkin olarak yazdığı yazısında, ''Toplam 159 sağlık sorunu nedeniyle malulen emekli olunabiliyor'' dedi.

Kurul raporu alındıktan sonra malulen emeklilik için gerekli şartların da yerine getirilmesi gerektiğini belirten Doğan, yazısında şunları söyledi:

''Nedir bunlar? En az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam olarak bin 800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın bin 800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olması gerekiyor.

Toplam 159 sağlık sorunu nedeniyle malulen emekli olunabiliyor.

Ama derseniz ki, bunların en temel olanları neler; kanser, beyin tümörü, Multiple Skleroz (MS), şizofreni, görme azlığı, parkinson, demans, epilepsi, anemi, behçet hastalığı, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, kalp yetmezliği, kalp nakli, akciğer nakli, tüberküloz, AIDS, böbrek nakli, solunum sistemi hastalıkları, denge bozuklukları malulen emeklilik gerektiren hastalıklar arasında en üst sıralarda geliyor.''

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?