Gündem

Noterlere yeni düzenleme geliyor: 22 Ekim'de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek

20 Ekim 2024 23:45

T24 Haber Merkezi

Noterliklere yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi Meclis'in gündeminde. Teklifte noterlerin çalışma usul ve esaslarının yanı sıra işlem güvenliğine yönelik ayrıntılar da yer alıyor. AKP Grubu'nun hazırladığı teklif, 22 Ekim'de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'in gündeminde yer alıyor. Teklifte noterlere yönelik düzenlemeler de var. Noterlerin çalışmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenecek. TRT Haber'in haberine göre; noterlik ücretleri ile diğer işlem giderleri nakit olarak ya da banka kartı ve kredi kartı kullanılarak tahsil edilebilecek. Teklif meclisten geçerse, noterlik ücret tarifesi, her yıl mart ayı yerine ocak ayı başında düzenlenecek. El yazısıyla imzalanarak hazırlanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imzayla Türkiye Noterler Birliği'nin bilişim sistemine kaydedilecek. Bu şekilde işlemlerin daha güvenli olacağı ifade ediliyor.

Meclis Başkanlığı'na sunulan Teklif, 22 Ekim Salı günü Adalet Komisyonu'nda ele alınıp, komisyon çalışmalarının ardından genel kurulda görüşülecek.


Erdal Beşikçioğlu: Behzat Ç.’yi Etimesgutlularla çekeceğiz; bundan daha iyi bir ilçe tanıtımı olamaz