Dünya
BBC Türkçe

Norveç'te camiye silahlı saldırı: 1 kişi gözaltına alındı

Başkent Oslo'nun dış mahallelerindeki Al-Noor Camii'ye girerek ateş açan ve bir kişiyi yaralayan şüpheli gözaltına alındı. Saldırganın bölgede yaşayan 20'li yaşlarındaki bir Norveçli olduğu belirtildi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, şüphelinin olaydan önce bir akrabasını da öldürdüğü tahmin ediliyor.

11 Ağustos 2019 12:20

Başkent Oslo'nun dış mahallelerindeki Al-Noor Camii'ye girerek ateş açan ve bir kişiyi yaralayan şüpheli gözaltına alındı. Saldırganın bölgede yaşayan 20'li yaşlarındaki bir Norveçli olduğu belirtildi.

Saldırganın olayda tek başına hareket ettiği ve polis henüz olay yerine gelmeden, cemaat tarafından durdurulduğu açıklandı.

Irfan Mushtaq "Cemaatimizin üyelerinden biri üzerinde üniforma ve kask olan beyaz bir adam tarafından vuruldu" dedi. Yaralanan kişinin 75 yaşında olduğu açıklandı.

Görgü tanıkları saldırganın camı kırarak camiye girdiğini, etrafa ateş açtığını ve üzerinden kurşun geçirmez yelek olduğunu belirtti. Olay sırasında camide sadece 3 kişi olduğu belirtildi.

Şüphelinin evinde genç bir kadın cesedi de bulundu. Cesedin şüphelinin akrabasına ait olduğu ve kadının olaydan önce şüpheli tarafından öldürülmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Emniyet Müdür Yardımcısı Rune Skjold "Bu olaya şüpheli ölüm olarak yaklaşıyoruz. Saldırganın bir akrabasını da öldürmüş olabileceğinden şüpheleniyoruz" dedi.

Polis olayın camide sladırgana ait olduğu düşünülen birkaç silah bulunduğunu da açıkladı.

Al-Noor Camii'deki güvenlik önlemleri, Yeni Zelanda'da iki camide yaşanan katliamın ardından artırılmıştı.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir