Dünya

Noah Lyles, 3. olduğu 200m yarışında Covid'le yarıştığını açıkladı

09 Ağustos 2024 09:17

T24 Dış Haberler

Paris 2024 Olimpiyatları 200 metre erkekler final yarışının ardından tekerlekli sandalyeyle pistten çıkarılan ABD'li atlet Noah Lyles, kendisine salı günü Covid teşhisi konulduğunu duyurdu. 

Yarıştan sonra medyanın karşısına maskeyle ve ABD ekibinin sağlık görevlileriyle çıkan Lyles, hiçbir noktada perşembe günkü yarıştan çekilmeyi düşünmediğini söyledi. ABD ekibi, yarışa katılmanın tamamen Lyles'ın kendi tercihi olduğunu söyledi. 

Perşembe günü 200m yarışında Lyles, altın madalyayı alan Botsvanalı Letsile Tebogo ve gümüş madalyayı alan ABD'li takım arkadaşı Kenneth Bednarek'in gerisinde kaldı. Yarıştan sonra tekerlekli sandalyeye bindirilmesi, Lyles'ın sağlık durumu hakkında spekülasyona sebep oldu.

Olimpiyatlar'da 100 metrede altını kazanan 27 yaşındaki atlet, yarıştan sonra yaptığı açıklamalarda, "Salı günü sabah saat 5 sularında testim pozitif çıktı. Ateşim varmış gibi hissederek, kas ve boğaz ağrısıyla uyandım. Bunlar daha önce Covid olduğumda da gösterdiğim semptomlardı o yüzden test yaptırdım. Sonuç pozitif çıkınca Olimpiyat köyünün yakınlarında bir otelde karantinaya girdim ve bana yasal olarak verebilecekleri kadar ilaç verdiler" dedi. 

Yine de 200m yarışına çıkmak istediğini belirten Lyles, "Yarıştan sonra biraz sersemledim ve göğsümde ağrı vardı. Bir süre sonra nefes alışım düzeldi ve kendime geldim. Şimdi çok daha iyiyim. Kesinlikle performansım etkilendi" diye konuştu. 

Paris Olimpiyatları'nın Covid ve katılımla ilgili kuralları bulunmuyor.