Gündem

Nihal Olçok: Süleyman Soylu’nun Adil Öksüz ile ilgili sözlerinden dolayı çığlık atmak istedim

Soylu, "Öksüz'ün nerede olduğunu biliyoruz ama bizde kalsın" demişti

05 Aralık 2019 07:46

AKP'nin kurucularından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide yer alma kararı alan, 15 Temmuz'da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Adil Öksüz ile ilgili olarak açıklamalarından dolayı çığlık atmak istediğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz ama bizde kalsın” açıklamasına daha önce de sosyal tepki göstermiş, "Bir seçim zamanı Apo gibi iade edilmek üzere, muhafaza mı ediliyor biryerlerde? Ayrıca madem gizli neden dillendiriyorsunuz sayın Süleyman Soylu, neden kalpleri ve akılları bulandırıyorsunuz? Ne geçiyor elinize acımıza acı katmakla. Sizin politika ürettiğiniz konu İçin biz ağlıyoruz" sözlerini kaydetmişti.
TIKLAYIN - Nihal Olçok'tan Soylu'ya Adil Öksüz yanıtı: Sizin politika ürettiğiniz konu için biz ağlıyoruz

Cumhuriyet'ten İpek Özbey'in sorularına verdiği yanıtta, Ahmet Davutoğlu'nun eşinin ölümünden sonra kendisine dört kez taziyeye geldiğini ve iletişimi hiç kesmeyerek varlığını hissettirdiğini söyleyen Olçok, "Neden AKP değil de, Davutoğlu'nun partisi?" sorusuna, "Ben Ahmet Davutoğlu’nun insanlığını kaybetmemiş biri olduğuna inandım" diye yanıt verdi. "Davutoğlu numara yapan bir insan değil" diyen Olçok, "Onun için en büyük duam, Allah onu değiştirmesin" ifadelerini kullandı.

Soylu'ya Adil Öksüz tepkisi: Çığlık atmak istedim

Siyasete girmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Olçok, "Biri yaşadığım müddetçe FETÖ zihniyetiyle mücadele etmek, diğeri de hakkaniyetin peşinde koşmak" dedi.
 
"Artık Türkiye’nin kaybedecek 251 kişisi yok" diyen Olçok, FETÖ ile mücadelenin yeterince yapılmadığını düşündüğünü ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Adil Öksüz ile ilgili, "Yerini biliyoruz" açıklamasına binaen 'çığlık atmak' istediğini söyleyen Olçok, şunları kaydetti:

"Yerini biliyorsan o zaman getir. Bakın, bilinmezlik, kaygı insanı en çabuk öldürecek şeydir. Neden bu insanları sürekli bilinmezlik ve merak içine sürüklüyorsunuz ki? Böyle bir şey varsa yerini biliyorsanız getirin. Yıllarca Yeşil’e aynı muameleyi yaptınız. Nerede Yeşil? Yeşil üzerinden yıllarca yazılar yazdınız, haberler yaptınız, günlerce programlar yapıldı. Şimdi böyle bir Adil Öksüz mü üretiliyor? İşte bütün bunları ben bilmek istiyorum. Yer olarak bilmek istiyorum. Benim sorumlu olduğum 251 aile var. Benim merak ettiğim kadar onlar da merak ediyor. Bunun üzerinden neden politika üretiyorsun? Bu yaşanmış bir acı. Bununla ilgili hiçbir şey yapamıyorsan eğer, elin kolun bağlıysa, o zaman sükut. Lütfen! Eğer bununla ilgili bir politika üretiyorsan hâlâ, o zaman onun da gereğini yap. Dolayısıyla sen birşey yaparken benim elimin kolumun bağlı kalmasını hiç kimse bekleyemez."

"15 Temmuz için bağış yapanlar paralarını geri çeksin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirmesiyle tartışılmaya başlanan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için kurulan bir derneğe yapılan bağışların akıbeti ilgili de değerlendirmelerde bulunan Olçok, "Ben açık açık buradan çağrı yapıyorum, bağışta bulunanlar bağışlarını geri alsınlar. Bize gelmedi o paralar. Dava açıp geri alabilirler paralarını" dedi.

TIKLAYIN - 15 Temmuz'da eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok Davutoğlu'nun partisinde