Gündem

Nihal Bengisu Karaca: Kemal Kılıçdaroğlu hiç değilse partisinin kafasındaki kalıpları değiştirmeye çalışıyor

"Çünkü o kafalardaki kalıpların aynen devam etmesi halinde ülkede iyi bir şeylerin olamayacağını görüyor"

22 Ekim 2022 11:09

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Etyen Mahçupyan'ın "Erdoğan ile Mansur Yavaş karşı karşıya kalırsa Tayyip Erdoğan’a oy verebilirim" sözlerinin özetlenerek servis edildiğini belirterek, "Bu operasyonel ‘kesim’ faaliyetini gerçekleştirenlerin amacı belli. 2002-2015 yılları arasında ‘seküler mahalleden’ bazı demokrat-liberal aydınlar Türkiye’yi normalleştireceği, demokratikleştireceği yolunda vaatler veren ve bazı politikalarıyla bu vaatlerin altını da dolduran Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin yanında durdular.

AK Parti otoriterleştikçe peyderpey bu kimselerle yollar ayrıldı, yollarını ayırdıkları liberal demokratların kuyruklarına teneke bağlandı, yırtıcı kuşlarla dolu havzalara atıldılar. Açıkça işaret edildi: “Bizim bunlarla işimiz bitti, alın ne istiyorsanız yapın.” Dolayısıyla kendi mahallelerine ‘rağmen’ destekledikleri AK Parti’den aldıkları gücü yitirmiş oldukları da böylece ilan edildi." diye yazdı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kalıplarını değiştirmeye çalıştığına işaret eden Karaca, "Kürt meselesi hakkındaki kalıpları, başörtüsü ve laiklik hakkındaki kalıpları. CHP’nin ‘öteki’ kabul ettikleri ile ilgili var olan yargıları.

Çünkü o kafalardaki kalıpların aynen devam etmesi halinde ülkede iyi bir şeylerin olamayacağını görüyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...