Seçim 2024

Nihal Bengisu Karaca: Ak Parti'nin sağlam kalelerinde yenilmesinin ilk cevabı boşalan tencerelerde

"Erdoğan, verilen mesajları alır, dümeni doğru kullanır ve ekonomiyi de belli bir aşamaya getirirse kaybettiği rızayı yeniden elde eder"

02 Nisan 2024 13:33

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdiği bugünkü yazısında, AKP’nin kaybının sebebinin “sessizce boşalan tencerelerde” olduğunu söyledi.

Karaca, genel seçim öncesinde uygulanan “seçim ekonomisi”nin yerel seçim öncesinde “uygulanamadığını” belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in emeklilere seyyanen verilecek 5 bin TL’lik zammı uygulanan ekonomi programından sapma olarak görmesini hatırlattı. Karaca, "Anlayacağınız, bunun ilk cevabı sessizce boşalan tencerelerde" dedi.

Karaca, seçimden önce AKP’nin aleyhine olan gelişmeleri şöyle sıraladı:

“İnsanlar fakirlik çekerken Cumhur İttifakı siyasetçilerinin kent lokantaları ile alay etmesinde. Köfteci polemikleri ile küçük esnafı aşağılayan ifadelerin kullanılmasında.

İnsanlar fakirlik çekerken Fenerbahçe-Trabzonspor maçında çıkan olaylar sonrasında olduğu gibi ‘devletin’ açıkça taraf tutan açıklamalar yapıp mağdura gövde gösteren, vandalı kayıran tutumlar içine girmesinde.

Halk Cumhur İttifakı'na ikazda bulundu. Yumuşak ikazların işe yaramadığını ne zaman şikayet etse sitemlerinin AK Parti ve MHP’nin bol sıfırlı maaş çekleriyle tweet atan sosyal medya trolleri tarafından vatan hainliği ile eşdeğer tutulduğunu görünce de ‘sert’ bir ikazda bulundu.”

“Sağlam bir kaynağıma göre İstanbul’da sandığa gitmeyen ve bilerek sayılamayacak oy kullanımı yapan 3.5 milyon kişi var” diyen Karaca, şunları kaydetti:

“Unutmayalım ki bu seçimde oylanan Erdoğan değildi ve hükümetin dümeninde hala Erdoğan var. Verilen mesajları alır, dümeni doğru kullanır ve ekonomiyi de belli bir aşamaya getirirse kaybettiği rızayı yeniden elde eder. AK Parti’nin oyları düşmüş olsa da, ‘AK Parti öldü bitti, Erdoğan tarih oldu’ diyenlere katılmıyorum.”

Karaca, “Yerel seçimlerde elde edilen başarının genel seçime yansıması CHP’nin ideolojik olarak nerede konumlandığını netleştirmesi ile mümkün” görüşünü ifade etti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.