Spor

NFL karşılaşmasında kalbi duran Damar Hamlin, komadan çıktı, ilk sorusu, "maçı kim kazandı?" oldu

Doktorlar, "Hayatının maçını sen kazandın Damar" yanıtını verdi

06 Ocak 2023 11:01

T24 Dış Haberler

Amerikan Futbol Ligi NFL maçında yere yığılan ve kalbi duran Amerikan futbolu takımı Buffalo Bills oyuncusu Damar Hamlin'in, komadan çıktığı ve doktorlarıyla ilk kez iletişim kurduğu belirtildi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Hamlin'in doktorları, 24 yaşındaki oyuncunun, "nörolojik olarak iyileşmekte olduğuna dair iyi sinyaller verdiğini" ve yazılı olarak kendileriyle iletişim kurabildiğini söyledi.

Doktorlar, Hamlin'in uyandıktan sonra yazılı olarak Bills-Cincinnati Bengals maçını kimin kazandığını sorduğunu aktardı. Dr. Timothy Pritts, "Sen kazandın Damar, hayatının maçını kazandın" yanıtını verdiklerini ifade etti.

"Maçı sorması sadece elektriklerin geldiğini değil, kendisinin de evde olduğunu gösteriyor" diyen Pritts, "Görünüşe göre beyninde tüm silindirler çalışıyor. Bu çok memnuniyet verici" dedi.

Dr. William Knight da son üç günde zorlu ve uzun bir yoldan geçtiklerini söylerken, "Çok hastaydı ve çok ciddi anlamda iyileşme kaydetti" değerlendirmesinde bulundu.

Buffalo Bills oyun kurucusu Josh Allen, "Babası, uyanır uyanmaz maçı kimin kazandığını soracağın söylemişti. Tam olarak bunu yaptı" dedi.

Damar Hamlin, aldığı darbenin ardından yere yığılmış, kendisine sahada kalp masajı yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. 

Buffalo Bills-Cincinnati Bengals karşılaşması, Hamlin'in fenalaşmasının ardından tatil edilmişti.