Dünya

Newsweek: IŞİD'in yeni bir lideri var

28 Ekim 2019 11:50

T24 Dış haberler

ABD'nin cumartesi ve pazar günü yaptığı operasyonlarda radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el Bağdadi ve Abu el-Hasan el- Mücahir ölürken, Newsweek'in aktardığına göre terörist grup yeni bir 'lider' belirledi.

İsminin paylaşılmaması şartıyla Newsweek'e konuşan bir kaynağa göre IŞİD'in yeni lideri Abdullah Kardaş oldu. IŞİD'e bağlı kaynaklara göre Kardaş daha önce terörist grubun "Müslüman ilişkilerini" yürütmek üzere  Bağdadi tarafından aday gösterilmişti. Kardaş'ın daha önce Saddam Hüseyin yönetimi sırasında Irak ordusunda da görev aldığı biliniyor.

Bölgesel istihbarat yetkilisi aynı zamanda dün bir ABD operasyonu sırasında kendisini patlatarak öldüren Bağdadi'nin bir "kukla" olduğunu ve radikal İslamcı terör örgütünün günlük operasyonuna pek dahil olmadığını söyledi. Yetkili, "Bağdadi'nin tüm yaptığı evet veya hayır demekti" dedi.

Newsweek'in haberinde Kardaş'ın doğduğu ülkeye veya milliyetine dair bir detay sunulmazken Rudaw, IŞİD'in yeni lideri olduğu iddia edilen ismin Telaferli bir Türkmen olduğunu iddia etti.