Spor

Newcastle United satılır satılmaz yeni teknik direktörünü buldu

21 Nisan 2020 15:25

Amanda Staveley'in başkanlık ettiği Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyum tarafından devralınması resmi onaya kalan Newcastle United, flaş bir hamle yaparak takımın başına Arjantinli teknik adam Mauricio Pochettino'yu getirme kararı aldı.

Yeni sahiplerin, takımı kademeli olarak İngiltere Premier Lig'de zirveyi zorlayan bir takım haline getirme çalışmaları da sürüyor. İlk etapta transfer ve yan projeler adına 200 milyon Sterlin'lik bir harcama bütçesi sunacakları belirtiliyor.

Allegri de adaylardan biriydi

Transferde etkin olması beklenen Newcastle'da yeni teknik adam konusunda da birçok isim geçiyor. Gündemde en yoğun şekilde yer alan isim başarılı İtalyan teknik direktör Massimiliano Allegri'ydi fakat bugün flaş yeni bir iddia ortaya atıldı.

TIKLAYIN - Arsenal futbolcuları maaş indirimini kabul etti

Daily Express'e göre Newcastle'da yeni yönetim, satın alma işlemlerinin resmiyete dökülmesi sonrası Arjantinli teknik direktör Mauricio Pochettino'yu takımın başına getirmek istiyorlar.

Premier Lig'de son olarak çalıştığı Tottenham ile büyük başarılara imza atan Pochettino, özellikle transfer bütçesi konusunda yönetim ile sıkıntılar yaşamışken Newcastle'da maddi olarak kendisine bu alanda bir özgürlük tanınması söz konusu.