Gündem

Nevşin Mengü, Erasmus öğrencisi velisinin mektubunu paylaştı: Vize randevusu alamıyorlar, bu işin içine de dolandırıcılık girmiş

Vize randevularının bot hesaplar tarafından alındığı ve fahiş fiyatlara satıldığı iddia edildi

01 Ocak 2024 14:59

Gazeteci Nevşin Mengü, Erasmus öğrencilerinin vize randevusu alamadığını, dolandırıcılığın bu alana da sıçradığını aktardı. Mengü, bir Erasmus öğrencisi velisinin gönderdiği mektubu paylaştı.

Uluslararası öğrenci değişim programı Erasmus'la her yıl yüzlerce öğrenci yurt dışında anlaşmalı okullarda belirli sürelerde eğitim alırken, öğrencilerin vize randevu alamadığı, randevuların fahiş fiyatlara satıldığı öne sürüldü. 

Nevşin Mengü X platformunda şu ifadeleri kullandı: 

"Erasmus öğrencilerinden mesaj var. Vize randevusu alamıyorlar. Çünkü bu işin içine de dolandırıcılık girmiş, kimi firmalar bot hesaplara randevu aldırıp, randevuları sonra fahiş fiyatlara satıyor. Buyrun bir öğrenci velisinden gelen mesaj

  • "Özellikle Polonya Erasmus vize randevusu son yıllarda kangren olmuş durumda. Vize alamıyor değiliz ama randevu kotası var. Randevu alabilirseniz vize almada sıkıntı yok deniyor. Ayrıca öğrenci danışmanlık şirketleri az sayıdaki randevuları bot hesaplarla (bu durumu öğrenciler çektikleri you toube videolarında gündeme getiriyor) aylar öncesinden satın alıp sonrasında fahiş fiyatlarla öğrencilere teklif ediyor? Yani her şeyin olduğu gibi bunun da bir piyasası oluşmuş durumda. 3 haftadır gözlerin kan çanağına döndü bilgisayarın başında uyuyorum, VFS Global denen şirketin garabet sistemine dakka başı girip randevu arıyorum. Çocuğumun Polonya ya gidiş-dönüş biletlerini bile almıştım, inanılmaz bir moral bozukluğu yaşıyoruz.""