Gündem

Nevşin Mengü: Ağrı'da memurlara ikametgah baskısı yapılıyor, belirsiz kağıtlara imza attırılıyor; gerekçe "Oylar HDP'ye gitmesin"

29 Eylül 2023 18:00

Gazeteci Nevşin Mengü, Ağrı Doğubayazıt'ın Gürbulak köyü sınırında çalışan memurların, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci ve Gürbulak Bölge Müdür Vekili İbrahim Aksoy tarafından yerel seçimde Demokratik Halklar Partisi'nin* seçimi kazanamaması için ikametgahlarını merkeze almaya zorladıklarını yazdı. Memurlar, Mengü'ye, "Kaymakam, 500 personelin tamamının adreslerini taşımalarını, taşımayanları ise karşı taraftan kabul edeceklerini ve bunun sonuçları olacağını söyledi" diyerek baskı altında olduklarını aktardı.

Nevşin Mengü, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki yerel seçimde oy taşıma meselesini epey konuşacağız, belli oldu. Ağrı Gürbulak sınırında çalışan memur arkadaşlar bana ulaştılar. Ağrı Gürbulak Sınır Kapısı ve Doğubayazıt Gümrük Müdürlüğü'nde çalışan gümrük personeline, yerel seçimde oy kullandırılmak üzere ikametgahlarını Ağrı merkeze taşımaları için Kaymakam ve Bölge Müdürü tarafından baskı yapılmakta olduğunu söylüyorlar" dedi. 

"Adresini taşımayanlar 'karşı taraftan' kabul edilecek"

Mengü'ye ulaşan memurlar, şunları söyledi:

"Doğubayazıt'taki tüm oyların HDP'ye gitmesi sebebiyle oyların 'çöp' olduğu ve Ağrı Merkez'de başa baş bir durum olduğu söylenerek memurlara baskı yapılıyor. Kaymakam, 500 personelin tamamının adreslerini taşımalarını, taşımayanları ise karşı taraftan kabul edeceklerini ve bunun sonuçları olacağını söyledi.

"İmza atmayanlarla personel müdürünün bire bir ilgileneceği açıkça söylendi"

Tüm gümrük personeli ve ailelerinin ikametgahlarının Ağrı Merkez'e taşınması için imza atılması istenmektedir. İmza atmayanların ise isimlerinin alınacağı ve personel müdürünün bu kişilerle bire bir ilgileneceği açıkça söylendi. Tüm gümrük personelinin aynı sandıklara verileceği ve oyların tek tek kontrol edileceği de söylendi.

"Memurlar, belirsiz kağıtlara imza atmaya mecbur bırakılıyor"

Gümrük personellerine ikametgahlarının Ağrı Merkez'de nereye aldırılacağına dair bir açıklama dahi yapılmıyor ve memurlar mülk sahibini bilmedikleri meskenlere cebren yerleştirilmek suretiyle sonucu belirsiz bir kağıda imza atmaya mecbur bırakılıyorlar."

*Yeşil Sol Parti