Spor

Nevşehir'de Amedsporlu taraftarlara saldırının ardından Amedspor'dan açıklama: Toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef alıyor

24 Ağustos 2024 21:30

Dün akşam saatlerinde Ürgüp ilçesinin Ak Salur Mahallesi’nde, güneş paneli inşaatında çalışan ve Diyarbakırlı oldukları belirtilen 3 işçinin, Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğradığı iddia edildi. Biri silahla olmak üzere üç kişi yaralandı.

Munzur Press'in aktardığına göre, Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle Nevşehir'de 3 kişi saldırıya uğradı. Olay sırasında çıkan kavgada bir kişi bıçakla, bir kişi de ateşli silahla yaralandı. Olayın ardından bir kişi gözaltına alındı. Yaralanan vatandaşlar tedavi altına alındı.

DHA: Saldırı; taş, sopa ve bıçaklarla gerçekleştirildi

DHA'nın aktardığı konuya ilişkin haberde ise saldırının taş, sopa ve bıçaklarla gerçekleştirildiğini belirtildi. Haberde, üç kişinin bıçak ve sopa darbeleriyle yaralandığı aktarıldı. Yaralıların, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındığı, iki kişinin taburcu edildiği ifade edildi.

Amedspor: Bu tür saldırılar, toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef alıyor

Saldırı sonrası Amedspor tarafından yapılan açıklamada, "Nevşehir'de taraftarlarımıza yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi. Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Bu tür saldırılar, toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Sorumluların, yetkili merciler tarafından bir an önce tespit edilerek, gerekli yasal işlemlerle cezalandırılmasını talep ediyoruz. Amedspor olarak, her türlü ayrımcılığın karşısında durmaya ve taraftarlarımızın haklarını savunmaya kararlıyız. Adalet sağlanana kadar bu konunun takipçisi olacağımızı ve süreci yakından takip ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz."

Tanrıkulu: Bunun bir kavgaya neden olması asla kabul edilemez

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, mülki idare amirleriyle temasa geçtiğini ve durumu yakından takip ettiğini belirtti.

Tanrıkulu, “Amedspor forması ve simgelerinin terörle ilişkilendirilmesi kabul edilemez. Bunun bir kavgaya neden olması asla kabul edilemez” dedi. Tanrıkulu, saldırının ardından işçilerin bulundukları işi terk etmek zorunda kaldığını ve bu tür gerilimlerin Türkiye’de toplumsal bir ayrışmaya sebep olabileceğini vurguladı, olayla ilgili yapılan yanlış haberlerin müdahaleleri sonucu kaldırıldığını ve saldırıya uğrayan işçilerin serbest bırakıldığını belirtti. 

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.