Dünya

Netflix'in yarışma programına katılanlar, "hipotermi ve sinir zedelenmesi" nedeniyle şirkete dava açmaya hazırlanıyor

24 Kasım 2023 11:45

T24 Dış Haberler

Netflix'in Squid Game dizisinden ilham alan yarışma programının katılımcıları, çekimler sırasında hipotermi ve sinir zedelenmesi yaşadıkları gerekçesiyle Netflix ve yapımcılarına karşı yasal süreç başlatma tehdidinde bulundu.

Britanya merkezli hukuk bürosu Express Solicitors, "Squid Game: The Challenge'a katılan ismi paylaşılmayan iki yarışmacıyı temsil ettiklerini duyurdu. Avukatlar, müvekkillerinin kendilerine yarışmadan önce "soğuk havada çömelerek uzun süre durarak sağlıklarını tehlikeye atacaklarının" kendilerine bildirilmediğini söyledi. 

Yarışmacıların suçlamalarının hem dizinin, hem de yarışma programının açılış oyunu "Yeşil ışık, kırmızı ışık" ile ilgili olduğu belirtildi. 

Programın çekimleri eski bir Kraliyet Hava Kuvvetleri üssü olan Cardington Stüdyoları'nda, havanın soğuk olduğu bir dönemde yapıldı. Netflix, 456 yarışmacıdan 3'ünün çekimler sırasında tıbbi tedavi gördüğünü doğrulamış, ancak ciddi yaralanma iddialarını reddetmişti

Express Solicitors CEO'su Daniel Slade, "Bir müvekkil yarışma sırasında birinin bayıldığını ve insanların tıbbi yardım için bağırdığını söyledi. Hipotermi şikayetinde bulunan biri var. Soğuktan eli morarmış" dedi.