Gündem

Netflix'in belgesel dizisi Unlocked'ın yıldızı, cezaevinde hayatını kaybetti

Unlocked: A Jail Experiment isimli dizi, mahkumlara cezaevi içinde özerklik tanınmasını konu alıyordu ve nisan ayında yayına girdi

06 Haziran 2024 11:34

Arkansas'taki bir cezaevinde yaşananların anlatıldığı Unlocked: A Jail Experiment isimli dizide yer alan John McAllister tahliyesine 30 gün kala 29 yaşında öldü.

Yetkililere göre, McAllister 2 Haziran'da Arkansas'taki Randall Williams Cezaevi'nde yatağında ölü bulundu. Ailesi, ölüm nedeninin henüz belirlenmediğini açıkladı. Dizi, mahkumlara cezaevi içinde özerklik tanınmasını konu alıyordu ve nisan ayında yayına girdi.

McAllister, Pine Bluff'taki Jefferson Bölgesel Tıp Merkezi'ne götürüldü ve saat 09:00'da ölü ilan edildi. Yetkililer cinayet ve intihar ihtimali olmadığını belirtti. McAllister, uyuşturucuyla ilgili suçlar, hırsızlık ve silah bulundurma suçlarından hapse girmişti ve 2023'te üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

14 kez hapse girdi

McAllister'ın suç geçmişi 19 yaşına kadar uzanıyor ve dizide kendisinin 14 kez hapse girdiğini iddia ediyordu. Dizide, hücresinde bir dövme salonu işletiyordu. Bir bölümde, yasanın yanlış tarafında olmanın kendisine bir "adrenalin patlaması" verdiğini söylüyordu.