Gündem

Netanyahu'nun maketini "idam" ettiler

16 Aralık 2023 21:20

Kayseri'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi. Gösteriler sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun maketi idam sehpasında temsili olarak asıldı.

Bozok Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği saldırılarına Cumhuriyet Meydanında düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Programda, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun maketi temsili olarak idam sehpasında asıldı.

Bozok Kültür ve Yardımlaşma Başkanı Kuddusi Erkılıç, "7 Ekim'den bu yana Filistin'de Gazze topraklarına karşı İsrail Siyonist yönetiminin uyguladığı ve tarihte bir benzerini rastlanmamış katliam, şiddetlenerek sürmektedir. Katil İsrail ve ABD yönetimi ile çok iyi bildiğimiz Avrupa ülkelerinin yönetimlerince de alenen desteklenmektedir. Gazze'de insanların üstüne her gün binlerce bomba yağdırılmakta, adeta bir savaş oyunu oynar gibi camiler, kiliseler ve çok daha önemlisi hastaneler bombalanmakta, yaralıları taşıyan ambulanslar vurulmakta, kuvözdeki bebekler, çocuklar ve analar öldürülmekte, insanlar aç-susuz, elektriksiz, yakıtsız ve iletişimsiz bırakılarak, Filistin halkı yok edilmektedir. Bütün bu yapılanlar 'insanlık suçudur, katliamdır, savaş suçudur, etnik temizliktir ve soykırımdır" ifadelerini kullandı.