Dünya

Netanya'da bir grup Yahudi, yüksek sesli müzikle dua ayinini bozdukları iddiasıyla Arap öğrencilerin yurdunun önünde toplandı; "Araplara ölüm" sloganı atıldı

Netanya Belediye Başkanı Miriam Feirberg bir açıklama yaparak okul yöneticilerinden yatakhaneleri boşaltmalarını ve Yahudi ibadetçileri taciz ettiği iddia edilen sorumluları bulmalarını istedi

29 Ekim 2023 08:58

İsrail'in Netanya şehrindeki bir grup Yahudi ile Arap öğrenciler arasında arbede çıktı. Öğrenci yurdu önünde "Araplara ölüm" sloganı atıldı. 

Times of Israel'in haberine göre; şehirdeki Yahudiler, Arap öğrencilerin bir Şabad Sinagogu'ndaki dua ayinini bozduklarını, ibadet edenlere yumurta fırlattıklarını ve yüksek sesle müzik çaldıklarını iddia ederek öğrenci yurtlarının önüne gitti. 

Netanya Akademik Koleji'nin yurtlarının önünde toplanan yüzlerce Yahudi, "Araplara ölüm" sloganı attı. Sosyal medyada yurt önünde toplanan kalabalığın aşırı sağcı bir grup olduğu ileri sürüldü. 

Olayla ilgili sosyal medyada paylaşılan videolarda yurt önünde toplanan kalabalığın binaya girmeye çalıştıkları görülüyor. 

Netanya Belediye Başkanı: Yatakhaneleri boşaltın

Netanya Belediye Başkanı Miriam Feirberg bir açıklama yaparak okul yöneticilerinden yatakhaneleri boşaltmalarını ve Yahudi ibadetçileri taciz ettiği iddia edilen sorumluları bulmalarını istedi.