Dünya

Nepal'deki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 66'ya yükseldi

Arama-kurtarma ekiplerinin, 72 kişiyi taşıyan uçağın kara kutusunu da aradığı bildirildi

16 Ocak 2023 08:07

T24 Dış Haberler

Nepal'de, pazar günü düşen 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin sayısının 66'ya yükseldiği belirtildi.

Associated Press'in aktardığına göre, Kaski bölgesinin yöneticilerinden Tek Bahadur K.C., hayatını kaybedenlerin sayısı 68 olarak açıklansa da daha sonra bunun revize edilerek 66'ya indirildiğini belirtti.

Pazartesi, arama-kurtarma ekipleri, hayatta kalanları aramak için uçağın düştüğü 300 metre derinliğindeki vadiye indi, ancak kazadan herhangi birinin kurtulduğuna dair umutlar tükeniyor.

Uçağın neden düştüğü henüz bilinmezken, arama-kurtarma görevlilerinin, uçağın kara kutusunu da aradığı bildirildi.

Yeti Havayolları'na ait çift motorlu ATR 72 uçağı, Nepal'in başkenti Katmandu'dan Pokhara'ya 27 dakikalık bir uçuş gerçekleştirirken düştü. 

Uçakta, dört mürettebat ve 68 yolcunun bulunduğu, yolcuların 15’inin başka ülkelerin vatandaşları olduğu açıklandı. Bir havalimanı yetkilisi, düşen uçakta beş Hintli, dört Rus, iki Güney Koreli, bir Arjantinli, bir Avusturyalı, bir Fransız ve bir İrlandalı bulunduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenlerden 31'inin, Pokhara Tıp ve Sağlık Akademisi'nin Batı Hastanesi'ne götürüldüğü bildirildi. Yaşamını yitirenlerin otopsi tamamlandıktan sonra ailelere teslim edileceği, kimliği tespit edilemeyen yabancı ülke vatandaşlarının ise başkent Katmandu'ya götürüleceği kaydedildi.