Medya

Nedim Şener, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü yazdı: Ne olduysa patlamanın duyulduğu 4 dakikada oldu

19 Nisan 2021 08:24

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak, "Konunun suikast boyutu, FETÖ’cülerin kontrolündeki Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin 2011’de gönderdiği, olay gününe ait radar görüntülerinin olmadığı, tam da olay anına ait saat 15.03 ile 15.07 arası radar kayıtlarının arıza nedeniyle yapılmadığına yönelik yanıltıcı belgelerle kapatıldı" dedi. 

Şener, "'Yok' denilen radar kayıtları yıllar sonra Yazıcıoğlu ailesine bir subayın yaptığı ihbarla ele geçirildi. İlginçtir, arama için Erzurum’daki radar üssüne gidildiğinde, radar görüntülerine sistem bilgisayarlarından değil, bir kayıt cihazıyla radar ekranından alınarak bir CD’ye aktarılmış şekilde ulaşıldı" ifadesini kullandı. 

Şener, "Ne hikmetse, Yazıcıoğlu’nun Sivas-Kahramanmaraş-Yozgat arası helikopterle gideceği 25 Mart 2009 günü sistemin resetleneceği için radarın kapatılacağına dair bir nota dikkat çekilerek şu talepte bulunuluyor: “Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi ceride defterinde 25/03/2009 tarihinde saat 08:45’te nöbetin devralınmasından hemen sonra sistemin resetleneceği belirtilerek radarın kapatıldığı şeklindeki notun daha önceki zamanlarda gelişen bir durum olup olmadığı ve arıza nedeninin de denetime olanak verecek şekilde ortaya konulması gerekmektedir" yazdı. 

Şener, "Enkaz alanı civarındaki köylülerin bahsettiği camları titretecek patlama, ses hızını aşan hızda uçağın gittiğini anlatır, helikopter infilak etmediğine göre, bunun adı sonic patlamadır. Evet, ne olduysa o patlamanın duyulduğu 25 Mart 2009 günü saat 15.03-15.07 sırasında oldu. Aydınlatıldığında Yazıcıoğlu suikastı çözülecek. Köylülerin duyduğunu yargımız da duyacak mı, göreceğiz" görüşünü savundu.