Politika

Nedim Şener: Kılıçdaroğlu yenilmedi; seçimin tek yenileni CHP seçmeni, antidepresan kullananlar bile oldu

21 Ağustos 2023 07:50

Hürriyet yazarı Nedim Şener, yüzde 48,2 oy alan Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu,n “Kaybettik ama yenilmedik” açıklamasına yönelik, "Kurultayda yeniden genel başkan seçilmesi bekleniyor. Yani evet, seçimi kazandı ama kaybetmedi, hem de hiçbir şey..." yorumunu yaptı. 

Şener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeniden İBB adayı olacağını, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in kurultayda Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkacağını belirtti. CHP kurmaylarının da koltuklarını koruduğunu hatırlatan Şener, Millet İttifakı'ndaki dört partinin CHP listelerinden Meclis'e girmesini örnek verdi. Şener, şöyle devam etti:

"'Peki, kim yenildi?' diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Cevap vereyim; Seçimin tek yenileni, tek kaybedeni CHP’li seçmenler. Onlar oy verdi, herkese kazandırdı ama umutlarını ve güvenlerini kaybetti. Öyle ki, seçim sonrası ağlayanlar depresyona girenlerden antidepresan ilaç kullananlar bile oldu. Seçimin üzerinden üç ay geçmesine rağmen hâlâ bu ruh halini üzerinden atabilmiş değiller. Hekim yardımı alanların sayısı hiç de az değil. Çevresinde CHP’lilerle sohbet edenler ne demek istediğimi anlayacaktır." 

Yazının tamamı için tıklayın.