Gündem

Nedim Şener: Çakar lambalı araçla demokrasi yürüyüşü yapan milletvekilleri Diyarbakır Anneleri'nin çadırını görünce ne hissetmişlerdir acaba?

19 Haziran 2020 08:31

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, HDP'nin 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü'ne ilişkin, "Çakar lambalı araçla demokrasi yürüyüşü yapan milletvekilleri Diyarbakır Anneleri'nin çadırını görünce ne hissetmişlerdir acaba?" diye sordu. 

Şener, "Yürüyüşü HDP’nin sosyal medya hesaplarından takip ediyorum. Hakkâri’den çıkan grubun Diyarbakır il binasına doğru geliş görüntülerini izlerken dikkatimi bir ayrıntı çekti. Milletvekilleri, önlerinde çakar lambalar bulunan siyah araçlarla sirenleri çala çala il binasına geliyordu. Çevrede toplanan parti üyeleri alkışlıyordu. Çakar lambalı araçla demokrasi yürüyüşü yapan milletvekilleri, il binasına gelirken hemen girişte, çocukları terör örgütü tarafından dağa götürülen Diyarbakır Anneleri’nin çadırını görünce ne hissettiler acaba? Devletin altlarına makam aracı olarak verdiği, benzinini de koyduğu o çakar lambalı araçların camından bakarken, 'Daha birkaç yıl önce bir çağrı üzerine toplanan yüz binlerce insan, şimdi neden burada değiller?' diye düşündüler mi?" ifadesini kullandı. 

Yazının devamı için tıklayın